To je to što me zanima!

Šefica EK obećala je Zelenskom ubrzanje ulaska Ukrajine u EU: 'Pitanje je tjedana, ne godina'

Rusija će ekonomski, financijski i tehnološki potonuti, dok Ukrajina maršira prema europskoj budućnosti, to ja vidim, kazala je Ursula von der Leyen nakon sastanka s ukrajinskim predsjednikom
Vidi originalni članak

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen obećala je u petak ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će ubrzati prve korake Ukrajine prema članstvu u Europskoj uniji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šefica EK-a predala je ukrajinskom predsjedniku upitnik koji će predstavljati početnu točku za EU za odluku o članstvu Kijeva. 

- To neće kao obično biti pitanje godina da se formira ovo mišljenje, nego mislim da će biti pitanje tjedana - rekla je.

Zelenski je poručio da će se vratiti s odgovorima za tjedan dana.

Ukazala je na važnost sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

- Rusija će ekonomski, financijski i tehnološki potonuti, dok Ukrajina maršira prema europskoj budućnosti, to ja vidim - rekla je Von der Leyen. 

>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • vinja 09.04.2022.

    Ova gospođa igra se s vatrom. i ako je doista rekla to što piše, jako je neodgovorna. Umjesto da smiruje situaciju i suzdržava se provocirajućih izjava ona radi suprotno. I usput izigrava neku "šeficu".

  • urnebes 09.04.2022.

    flintenuši je smjenjena kao ministrica za obranu jer je bundeswehr srozala na na razinu vojske u Somaliji, na najboljem je putu da to ponovi i sa EU, žena totalno prolupala.

  • Dokiban 09.04.2022.

    Ma šta je njima, nikako u EU

Komentiraj...
Vidi sve komentare