To je to što me zanima!

Sestra Hrvata oslobođenog u Ukrajini za 24sata: 'Čuli smo se, dobro je. Bila sam zatečena...'

Razgovarali smo s članicom obitelji Hrvata zarobljenog kod ukrajinskog Mariupolja. Oslobođen je u sklopu razmjene zarobljenika između Rusije i Ukrajine
Vidi originalni članak

Pao mi je kamen sa srca. Čula sam se s njim, dobro je, kaže nam sestra Vjekoslava Prebega, Hrvata koji je proveo nekoliko posljednjih mjeseci u ruskom zarobljeništvu. 

Podsjetimo, Rusija je oslobodila deset ratnih zarobljenika, među kojima je i Zagrepčanin Vjekoslav Prebeg. Oslobođeni su u sklopu razmjene zatvorenika između Rusije i Ukrajine saudijskim posredništvom. 

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA: Rusija oslobodila deset ratnih zarobljenika, među njima je i Hrvat Vjekoslav Prebeg...

Prebeg je uhićen u svibnju kod ukrajinskog Mariupolja te mu je prijetila smrtna kazna, iako se izjasnio da nije kriv pred sudom u Doneckoj Narodnoj Republici. 

Prebegova sestra je odahnula. 

- Kaže da je zasad sve ok, malo mu je šećer povišen, ali to je vjerojatno zbog stresa. Nismo puno razgovarali, bio je u Saudijskoj Arabiji, samo se javio na trenutak da kaže da je dobro. Čula sam se s Ministarstvom, ići će na pregled kad stigne - rekla nam je.

Kako kaže, iznenadila ju je vijest o oslobađanju.

- Nisam mogla vjerovati, bila sam zatečena. Proteklih mjeseci nije se događalo ništa posebno, nisu mi mogli ništa reći, iako se radilo na njegovom slučaju. Sve je bilo u tajnosti. Stvarno sam se iznenadila kad su ih pustili - kaže nam ona.

IZ MINUTE U MINUTU Rusi oslobodili Hrvata, policija privodi prosvjednike po Rusiji, Zelenski se obraća UN-u...

Ne zna kakva je daljnja procedura i kad će se opet moći vidjeti s bratom. Dodaje da su protekli mjeseci bili napeti.

- Prolazili su u iščekivanju da se nešto dogodi, pokušavala sam stupiti u kontakt s njim, ali nije mi uspijevalo - kaže ona.

Ipak, sad kad zna da Vjekoslav danas stiže u Hrvatsku, lakše će spavati.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • varus 22.09.2022.

    Ako su nama dolazili dragovoljci iz stranih zemalja i pomagali u obrani i ako smo to podržavali, gdje je problem ako netko naš ode pomoći Ukrajini u obrani kao dragovoljac?

  • 22.09.2022.

    Putin milosrdni!

  • duzanavo 22.09.2022.

    Dobrodošao kući!  

Komentiraj...
Vidi sve komentare