To je to što me zanima!

Sestra: Izgubili smo čovjeka velikog srca i najboljeg brata

Samo zbog njega su i bivši i sadašnji hrvatski predsjednik bili u Koprivničkim Bregima, nikada nije bio prezauzet za razgovor sa "malim ljudima", kažu mještani
Vidi originalni članak

-  Izgubila sam najboljeg brata na svijetu, čovjeka velikog srca i prepunog razumijevanja za sve nas koji smo ga okruživali. Posljednji put sam Borisa vidjela kad sam ga ispraćala na avion za SAD kamo se otišao izliječiti, a prije tjedan dana smo razgovarali preko Skypea. Poručio nam je da je dobro i da će sve biti u redu, no noćas nas je napustio, bolest je ipak pobijedila  - kratko je izustila uplakana Božica Komar, sestra Borisa Šprema,  koja je vijest o smrti brata dočekala u njihovoj rodnoj kući u Koprivničkim Bregima, selu udaljenom nekoliko kilometara od Koprivnice.

Zbog šoka nije bila raspoložena za razgovor, samo se kratko zahvalila svim prijateljima koji su posljednjih mjeseci bili uz obitelj te institucijama koje su im pružale potporu. Špremova majka Marija nije bila u stanju izustiti ni riječi - nijemo je u šoku i suzama primala izraze sućuti mnogobrojnih prijatelja i susjeda koji su došli u njezinu kuću.

Bratić pokojnog predsjednika Sabora i njegov prvi susjed u Koprivničkim Bregima Gabrijel Gašparić  kazao je da je Boris umro premlad i da je Hrvatska prerano izgubila dobrog čovjeka kojeg mnogi životni uspjesi nisu udaljili od Podravine:

-  Samo zbog njega su i bivši i sadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i Ivo Josipović bili u Koprivničkim Bregima, nikada nije bio prezauzet za razgovor sa „malim ljudima“ i nisu mu u glavu udarili životni uspjesi i visoki položaji na kojima je proveo veći dio života. Nismo redovito kontaktirali, no bio je moj bratić i iznimna osoba i zato me njegova smrt neizmjerno rastužila - rekao je Gašparić.  

U Koprivničkim Bregima su na zgradama Općine i DVD-a obješene crne zastave, a vijest o smrti Borisa Šprema mještani su s tugom prihvatili. 

-  Kao dijete je bio vrlo povučen, skroman i vrijedan i odrastao je u siromašnoj obitelji. U Zagrebu je završio srednju školu i Pravni fakultet i sve što je imao priskrbio si je isključivo upornošću i teškim radom  - rekli su nam mještani prisjećajući se Borisa Šprema.   

Idi na 24sata

Komentari 59

  • serpentine 01.10.2012.

    Počivao u miru.

  • dren_1 01.10.2012.

    Iskrena sućut obitelji.

  • brigeme 01.10.2012.

    jednom mi je jedna jako dobra i mudra žena rekla: "nije ga Bog uzeo da nam napakosti, uzeo ga je jer je znao da mu u životu slijedi nešto bolno,a pošto je bio iznimno dobar i čista srca odlučio je poštedit ga boli i odvest na neko mjesto di će bit sritan i miran vječno.." virujte da nisam baš neki vjernik veliki ali ovo su riči koje su me smirile i koje mi imaju smisla...jer inače ne vidim razlog zašto odlaze dobri judi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare