Obavijesti

News

Komentari 59

Sestra: Izgubili smo čovjeka velikog srca i najboljeg brata

Sestra: Izgubili smo čovjeka velikog srca i najboljeg brata
5

Samo zbog njega su i bivši i sadašnji hrvatski predsjednik bili u Koprivničkim Bregima, nikada nije bio prezauzet za razgovor sa "malim ljudima", kažu mještani

VIDEO

-  Izgubila sam najboljeg brata na svijetu, čovjeka velikog srca i prepunog razumijevanja za sve nas koji smo ga okruživali. Posljednji put sam Borisa vidjela kad sam ga ispraćala na avion za SAD kamo se otišao izliječiti, a prije tjedan dana smo razgovarali preko Skypea. Poručio nam je da je dobro i da će sve biti u redu, no noćas nas je napustio, bolest je ipak pobijedila  - kratko je izustila uplakana Božica Komar, sestra Borisa Šprema,  koja je vijest o smrti brata dočekala u njihovoj rodnoj kući u Koprivničkim Bregima, selu udaljenom nekoliko kilometara od Koprivnice.

Zbog šoka nije bila raspoložena za razgovor, samo se kratko zahvalila svim prijateljima koji su posljednjih mjeseci bili uz obitelj te institucijama koje su im pružale potporu. Špremova majka Marija nije bila u stanju izustiti ni riječi - nijemo je u šoku i suzama primala izraze sućuti mnogobrojnih prijatelja i susjeda koji su došli u njezinu kuću.

Bratić pokojnog predsjednika Sabora i njegov prvi susjed u Koprivničkim Bregima Gabrijel Gašparić  kazao je da je Boris umro premlad i da je Hrvatska prerano izgubila dobrog čovjeka kojeg mnogi životni uspjesi nisu udaljili od Podravine:

-  Samo zbog njega su i bivši i sadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i Ivo Josipović bili u Koprivničkim Bregima, nikada nije bio prezauzet za razgovor sa „malim ljudima“ i nisu mu u glavu udarili životni uspjesi i visoki položaji na kojima je proveo veći dio života. Nismo redovito kontaktirali, no bio je moj bratić i iznimna osoba i zato me njegova smrt neizmjerno rastužila - rekao je Gašparić.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Koprivničkim Bregima su na zgradama Općine i DVD-a obješene crne zastave, a vijest o smrti Borisa Šprema mještani su s tugom prihvatili. 

-  Kao dijete je bio vrlo povučen, skroman i vrijedan i odrastao je u siromašnoj obitelji. U Zagrebu je završio srednju školu i Pravni fakultet i sve što je imao priskrbio si je isključivo upornošću i teškim radom  - rekli su nam mještani prisjećajući se Borisa Šprema.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!