To je to što me zanima!

'Siguran sam da će EU pomoći poplavljenim krajevima u regiji'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Odrednica Europe je da ako se nešto dogodi građanima što nisu mogli predvidjeti i za što nisu odgovorni, Europa može pomoći, rekao je Hannes Swoboda u Saboru
Vidi originalni članak

Europarlamentarac Hannes Swoboda osvrnuo se na katastrofalne poplave koje su pogodile regiju.

- Jako mi je žao zbog poplava i žrtava. Europa se treba solidarizirati i siguran sam da će Europa pomoći. Odrednica Europe je da ako se nešto dogodi građanima što nisu mogli predvidjeti i za što nisu odgovorni, Europa može pomoći - rekao je Swoboda u Saboru.

Hannes Swoboda, predsjednik Kluba socijalista i demokrata u Europskom parlamentu sudjelovao je na sjednici Kluba SD-a u Saboru na kojoj je glavna tema bila europska budućnost i koji su socijaldemokratski prioriteti u idućem mandatu Europskog parlamenta. 

Igor Dragovan podsjetio je da je upravo Swoboda osvjedočeni prijatelj Hrvatske i čovjek čiji je doprinos u Europskom parlamentu nemjerljiv kada je u pitanju borba za ljudske interese. Napomenuo je da je on u najvažnijim trenucima za našu zemlji bio izvjestitelj za Hrvatsku. Swoboda je obišao Slavoniju, Vukovar i Primorsko-goransku županiju. Sretan je što je ponovno bio u Hrvatskom saboru godinu dana nakon što je Hrvatska postala punopravna članica EU te što se vratio s informacijom koliko je hrvatsko članstvo uspješno.

'Hrvatska obavlja jako dobar posao u EU'

- Znam da postoje kritike da bi Hrvatska trebala biti snažnija i imati više utjecaja, ali moram reći da Hrvatska obavlja jako dobar posao u Europskom parlamentu i Komisiji te drugim europskim institucijama - rekao je.

Nada se da će izlaznost na predstojećim europskim izborima u Hrvatskoj biti veća nego posljednji put.

- Mogu razumjeti da su zadnji put građani toliko razgovarali o Europi da su bili i pomalo zasićeni, ali mislim da je važno sudjelovati u demokratskom izboru zato što u svijetu ima mnogo država gdje se ne može glasati i sudjelovati i odlučivati o tome što će se događati. Mogućnost koja postoji ovdje treba iskoristiti - rekao je.

'Moramo zaštititi interese građana'

Iako tek treba pričekati rezultate izbora Swoboda je kazao da je važno da socijalisti i demokrati povedu i obnove dijalog s građanima.

- U mnogim državama primjećujem razočarenje i nedovoljno sudjelovanje u razgovorima o europskoj budućnosti. Mi moramo preuzeti odgovornost kao političari i ojačati taj dijalog, objasniti što je to EU, zašto trebamo EU i zašto ne možemo sami razriješiti pitanja od sigurnosne do ekonomske politike. Trebamo se koncentrirati na velike teme gdje moramo zaštititi interese naših građana. Moramo ojačati naše vrijednosti i interese - rekao je europarlamentarac.

Swoboda je poručio da je Hrvatska zemlja u kojoj se dogodilo puno pozitivnih stvari. U svim razgovorima u Ukrajini je kaže uvijek spominjao našu zemlju koja je sve nacionalne manjine pozvala da budu dio nove Hrvatske.

- To se treba dogoditi i u Ukrajini. Može se naučiti iz hrvatskog primjera i što je ona učinila nakon stravičnog rata u Jugoslaviji - zaključio je.

>>>Ekskluzivno: Transkripti poziva iz pakla - Otkrijte što se stvarno dogodilo u Slavoniji samo uz Express koji je u prodaji od petka 23. svibnja 


Idi na 24sata

Komentari 16

  • 21.05.2014.

    EU + naši EU parlamentarci i njihov "trud" + vlada i njihovo traženje pomoći "reda radi" = 0 ili nešto sitnog. A i to što bude došlo ulupati će se u infrastrukturu, s tim što će paralelno koncesiju za "lapanje" šljunka i pijeska dobiti neki podobni uhljebi. Pa ćemo za koju godinu opet imati poplave. Pod uvjetom da narod ne uspostavi red u svojim selima i sam vrši nadzor izgradnje ceste i nasipa.

  • Šarlota 21.05.2014.

    Naravno da će pomoći. Pitanje je samo kome, jer narod ta sredstva neće ni vidjeti, ni kušati., ni trošiti, ali će ga vratiti. "Konzumirajmo hrvatsko" je već našao biznis s humanošću - puneći vlastitu kesu i kese ovih koji ga "grade". Treba potopiti kompletnu Slavoniju - naš život su SDP i Todorić, naši stvoritelji i naši vlasnici. Eh, da nam je sad jedan Hićo da sve to počisti. :(

  • Lina39 21.05.2014.

    Morali bi nam pomoći kao članici EU samo bi naši morali biti uporni i na vrijeme zatražiti uz potrebnu dokumentaciju !Na koncu konca zašto plaćamo veliku članarinu ako od toga nema koristi !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare