To je to što me zanima!

'Sigurno će ubuduće oni koji su stekli imunitet imati prednost, o iskaznicama još ne razmišljamo'

Nije jasno hoće li nove kartice Covid biti obvezne ili će se koristiti kao vrsta 'imunitetne putovnice', a moguće je da sličan scenarij kao Veliku Britaniju čeka i Hrvatsku
Vidi originalni članak

Britanci koji se cijepe od utorka će trebati nositi sa sobom Covid iskaznice kojima će potvrditi kako su primili cjepivo protiv korona virusa. Podaci o cjepivu bit će na iskaznici veličini kreditne kartice, a uključivat će vrstu cjepiva, serijski broj i datum kad su se cijepili. 

Nije jasno hoće li nove kartice Covid biti obvezne ili će se koristiti kao vrsta 'imunitetne putovnice', a moguće je da sličan scenarij čeka i Hrvatsku.

SAMO LUKSEMBURG GORI OD NAS 'Prevelike su nam sad brojke da govorimo o popuštanju mjera'

- Sasvim sigurno će u budućnosti imunost na Covid, bilo da je stečena bolešću, bilo cijepljenjem, biti određeni kriterij temeljem kojeg će ljudi, koji imaju tu imunost, imati određene prednosti u odnosu na one koji su osjetljivi na bolest - istaknuo je šef HZJZ-a, Krunoslav Capak, dodavši kako su neke zemlje već uvele da se oni koji su preboljeli Covid, ne moraju testirati prilikom prelaska granice. Za to moraju imati dokaz. 

OBJAVLJENI REZULTATI TESTIRANJA Sve srednje škole u Zagrebu prelaze na online nastavu

- Mislim da njih sedam od 27 imaju takav propis. I mi također razgovaramo o tome da se osobe koje su preboljele Covid ne bi trebale testirati prilikom prelaska granice. Stjecanje imuniteta cijepljenjem će sigurno tim ljudima dati neke prednosti u nekim aktivnostima, djelatnostima, prelascima granice i slično, ali u ovom trenutku je još puno prerano govoriti o tome - dodao je Capak.

Idi na 24sata

Komentari 176

  • fliperica 08.12.2020.

    Ja ću se cijepiti.

  • Orwell 2020 08.12.2020.

    Svi su vas prozrijeli! Ostaje trag novca. Vidjeti ćemo rasplet. Tko sa đavlom tikve sadi....!!E pohlepo!!

  • julijana61 07.12.2020.

    Molim vas,sve ovdje prisutne,koji Covid izjednačavate sa gripom da mi objasnite jednu stvar-gledam na tv-u ,u Srbiji tko god je od svećenika poljubio mrtvo tijelo njihovog Patrijarha(ili kako se to već kaže)dobio je Covid,a dva ili tri svećenika koji su ljubili tijelo su već umrla.Pitanje glasi-ako poljubite čovjeka koji je od gripe umro,gripu sigurno neçete dobiti,ako poljubite pokojnika koji je umro od Covida,razboliçete se.Pa kako onda možete te dvije bolesti uspoređivati????yIma li u vama i malo razuma i logičnog razmišljanja????

Komentiraj...
Vidi sve komentare