To je to što me zanima!

Šimun je konačno s tatom: 'Sva bolesna djeca imaju pravo biti sa svojim roditeljima...'

Šimun ide kući, ali šator se mora pojaviti negdje drugdje, jer ako ne, dragi roditelji, ministar Beroš neće ukinuti ovu suludu odluku. A tamo gdje nikne šator, ja ću odmah doći dati podršku, poručio je Mateš
Vidi originalni članak

Sretan sam što je sve napokon završilo i što idemo kući. Šimun (7) je ozdravio, dobro se osjeća i veseo je. Smijao se kad je vidio šator i ponosan je na mene.  

Ispričao nam je to Roberto Mateš koji je  četiri dana spavao u šatoru pred bolnicom u Pakracu kako bi mogao biti uz bolesnog sina. Jučer ujutro napokon je mogao grliti sina koliko želi. Liječnici su otpustili njegova Šimuna (7) kući te je u bolnicu došla i dječakova mama. 

POGLEDAJTE VIDEO Dignuo šator pred bolnicom zbog svog sina

Podsjetimo, dječak je preko vikenda dobio visoku temperaturu zbog koje su ga roditelji odveli u pakračku bolnicu. 

Liječnici su ustanovili da se radi o upali pluća te su ga odlučili zadržati. Zbog strogih epidemioloških mjera donesenih zbog novog korona virusa roditeljima je bilo dopušteno da samo 15 minuta dnevno vide dijete. 

S tom se odlukom bilo teško pomiriti i dječaku i roditeljima. Otac je tad obećao sinu da će kampirati pred bolnicom i kupio mu je voki toki kako bi se stalno mogli čuti. Podigao je šator.  

SINE, TATA JE TU Šimun (7) u bolnici je u Pakracu, a njegov je otac podigao šator ispred, jer ne smije biti s njim

-  Šimun ide kući, ali šator se mora pojaviti negdje drugdje, jer ako ne, dragi roditelji, ministar Beroš neće ukinuti ovu suludu odluku. A tamo gdje nikne šator, ja ću odmah doći dati podršku - poručio je Mateš. 

Nakon što je dječak jučer prije podne napustio bolnicu s roditeljima, Roberto nam je rekao: “Cilj mi je da se ova priča ne zaboravi, ali ne radi mene, nego radi druge djece i njihovih roditelja”. 

Iako smo još u srijedu poslali upit Stožeru civilne zaštite kako bismo saznali ima li ikakve šanse da se ova mjera zabrane danonoćnog boravka roditeljima hospitalizirane djece ukine, odgovor nismo dobili. Naime, roditelji mogu biti uz djecu ako su mlađa od tri godine ili na dugotrajnom liječenju. Ostali mogu posjećivati djecu na 15 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • 07.08.2020.

    Uz dijete se može biti ako platiš boravak, bar je tako bilo.

  • 07.08.2020.

    Razumijem potrebu roditelja koji želi biti uz dijete. Najprirodnija stvar. No, nije sve u životu baš kako bismo htjeli. I dijete od 7 godina nije tako malo da ne bi moglo razumjeti zbog čega ne može biti s roditeljima u bolnici. Iako je , naravno, grozno što je bolestan i bez njih u nekoj ustanovi, s druge strane to gradi njegov osjećaj samopouzdanja nakon što je bio odvojen, a i učvršćuje ga u izgradnji načina nošenja sa stresom i problemom. Ti su roditelji vjerojatno od onih što, nakon što dijete uđe u školu, još kruže okolo i traže prozor kroz koji bi ga vidjeli u učionici. Nije to dobro za dječaka od 7 godina. Manjoj djeci je korisno da roditelji budu uz njih jer im se ne može objasniti, a u ovom slučaju objašnjenjem pokazujemo djetetu kako računamo na njegov razum i zrelost i to nije tako loše.

  • din01 07.08.2020.

    Za sve je kriv Beroš. Ako korona uđe u bolnicu , kriv Beroš. Ako korona ne uđe u bolnicu , kriv Beroš. Najteže je roditelju kada mu je dijete bolesno , ali ljudi budimo razumni. Što je sa djetetom iz Mirkovaca koje leži u Zagrebu u bolnici , a roditelji nemaju novaca da budu s njim svaki dan? Ja vjerujem u naše zdravstvo pogotovo pedijatriju i puna im podrška i HVALA. Roditelj s iskustvom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare