To je to što me zanima!

Sindikat metalaca upozorava: U TLM-u ima posla za DORH

U Tvornici lakih metala u Šibeniku odvija se prava drama. U TPP-u plaća nema tri mjeseca, u TVP-u kasne, a od radnika traže da odustanu od kolektivnog ugovora
Vidi originalni članak

U Tvornici lakih metala u Šibeniku odvija se prava drama, tvrde sindikati. U TLM-ovu TPP-u plaća nema tri mjeseca, u TVP-u kasne, a od radnika Uprava traži da odustanu od kolektivnog ugovora i pristanu na minimalac kako bi uspjela predstečajna nagodba. Sindikati, međutim, pozivaju radnike da ne pristaju na ustupke jer oni ne mogu spasiti tvornicu, dok se ona namjerno uništava i iz nje se iznose milijuni.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević i predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer na konferenciji za novinare u četvrtak razotkrili su na koji način tvrtke Euris i Fintrust, u vlasništvu obitelji Pejčinovski, iz TVP-a izvlače novac.

- Aluminijski lim se prodavao Eurisu za 2.015 eura po toni u vrijeme dok je cijena na tržištu bila 2.600 eura. Dakle, proizvod se prodavao za petstotinjak eura manje, a uzmete li u obzir da se godišnje radilo o 50 tisuća tona robe, to nije nimalo zanemariv iznos - rekao je Zdravko Burazer.

Nadalje, tvrdi, TVP je Fintrust Holdingu, plaćao ogromne iznose za intelektualne usluge, a danas, kaže, Euris od TVP-a potražuje penale za kašnjenje robe, iako za ranije isporučenu robu duguje četiri milijuna eura.

Sindikalisti tvrde kako se vjerojatno i sada u tvornici odvijaju kaznena djela, retroaktivno prikrivanje i sređivanje financijskog salda. Odavno su sva saznanja i dokumentaciju predali USKOK-u, ali s procesuiranjem se oteže dok se ne pronađe novi strateški partner za TLM.

- Ministarstvo gospodarstva radi sve da pronađe novog strateškog partnera. Sugerirano nam je da paralelno traženje strateškog partnera i akcija USKOK-a ne bi bili dobri u ovom trenutku. Svi materijali su dostavljeni institucijama, i držim da će čim se odrede novi strateški partneri da će doći do akcije. Sugerirano nam je budemo strpljivi dok se ne nađe strateški partner - rekao je Burazer.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kokaza5 23.02.2015.

    TLMje uništio Sanader i HDZ odavno. DORH nije odradio tada, neće niti danas.

  • minaret PANJić 19.02.2015.

    sad ce to kolinda sve popraviti

Komentiraj...
Vidi sve komentare