Obavijesti

News

Komentari 2

Sindikat metalaca upozorava: U TLM-u ima posla za DORH

Sindikat metalaca upozorava: U TLM-u ima posla za DORH
1

U Tvornici lakih metala u Šibeniku odvija se prava drama. U TPP-u plaća nema tri mjeseca, u TVP-u kasne, a od radnika traže da odustanu od kolektivnog ugovora

VIDEO

U Tvornici lakih metala u Šibeniku odvija se prava drama, tvrde sindikati. U TLM-ovu TPP-u plaća nema tri mjeseca, u TVP-u kasne, a od radnika Uprava traži da odustanu od kolektivnog ugovora i pristanu na minimalac kako bi uspjela predstečajna nagodba. Sindikati, međutim, pozivaju radnike da ne pristaju na ustupke jer oni ne mogu spasiti tvornicu, dok se ona namjerno uništava i iz nje se iznose milijuni.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević i predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer na konferenciji za novinare u četvrtak razotkrili su na koji način tvrtke Euris i Fintrust, u vlasništvu obitelji Pejčinovski, iz TVP-a izvlače novac.

- Aluminijski lim se prodavao Eurisu za 2.015 eura po toni u vrijeme dok je cijena na tržištu bila 2.600 eura. Dakle, proizvod se prodavao za petstotinjak eura manje, a uzmete li u obzir da se godišnje radilo o 50 tisuća tona robe, to nije nimalo zanemariv iznos - rekao je Zdravko Burazer.

Nadalje, tvrdi, TVP je Fintrust Holdingu, plaćao ogromne iznose za intelektualne usluge, a danas, kaže, Euris od TVP-a potražuje penale za kašnjenje robe, iako za ranije isporučenu robu duguje četiri milijuna eura.

Sindikalisti tvrde kako se vjerojatno i sada u tvornici odvijaju kaznena djela, retroaktivno prikrivanje i sređivanje financijskog salda. Odavno su sva saznanja i dokumentaciju predali USKOK-u, ali s procesuiranjem se oteže dok se ne pronađe novi strateški partner za TLM.

- Ministarstvo gospodarstva radi sve da pronađe novog strateškog partnera. Sugerirano nam je da paralelno traženje strateškog partnera i akcija USKOK-a ne bi bili dobri u ovom trenutku. Svi materijali su dostavljeni institucijama, i držim da će čim se odrede novi strateški partneri da će doći do akcije. Sugerirano nam je budemo strpljivi dok se ne nađe strateški partner - rekao je Burazer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"