To je to što me zanima!

Sindikati su odbili prijedlog povišice: Dva posto je sramota

Željko Stipić iz sindikata Preporod ističe da su prava zaposlenih ograničena kolektivnim ugovorima, te je rast osnovice jedini način za veći standard zaposlenih
Vidi originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić je doživio svojevrsno poniženje od 11 sindikalnih predstavnika u pregovorima o povećanju osnovice plaća.

Pavić je od Vlade imenovan za pregovore, a u ponedjeljak je napokon izašao pred sindikate da im kaže da osnovica za plaće sljedeće godine raste dva posto. Kad je on to izrekao, sindikati su se ustali i otišli. Sastanak je trajao tri minute.

- Nije bio prisutan ministar financija Zdravko Marić s kojim jedino možemo razgovarati i iznijeti mu argumente. S Pavićem i njegovom garniturom nismo imali što pričati. Mariću ćemo iznijeti svoje razloge zašto je to besramno malo - rekao nam je Branimir Mihalinec, čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

On objašnjava da plaće u javnom sektoru zaostaju 18 posto jer su bile zamrznute sve do lani. Mihalinec nije mogao reći hoće li sindikati u prosvjede ili štrajkove, ali kaže da se to tiče svih građana.

- Pitanje osnovice plaća je u interesu svih građana koji žele kvalitetnu uslugu u školama, zdravstvu, socijalnoj skrbi - kaže Mihalinec.

Željko Stipić iz sindikata Preporod ističe da su prava zaposlenih ograničena kolektivnim ugovorima, te je rast osnovice jedini način za veći standard zaposlenih.

- U 10 godina imali smo inflaciju, rasli su troškovi, BDP se oporavio, a nama do lani su bila zamrznuta prava. Vladin prijedlog je prenizak - kaže Stipić

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 03041 02.10.2018.

    Pa profesor špčetnik kad položi stručni za godinu dana i ima punu satnicu ima više od 5 000 KN. Koliki bi trgovci bili sretni s tom plaćom. Nemojmo sad pričatiu kako profesori rade težak posao i da bez njih ne bi bilo ni trgovaca ni doktora, jer se onda može reći i bez trgovaca profesori, jedan dio, bi umro od gladi jer ne bi mogao ništa kupiti

  • pčela 02.10.2018.

    Sramotno,dva posto??????

  • moreuduši 02.10.2018.

    Lud, zbunjen, normalan...jel ovaj lik na fotki neka nova vrsta pajceka? Koja je to vrsta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare