Obavijesti

News

Komentari 30

Sindikati su odbili prijedlog povišice: Dva posto je sramota

Sindikati su odbili prijedlog povišice: Dva posto je sramota
1

Željko Stipić iz sindikata Preporod ističe da su prava zaposlenih ograničena kolektivnim ugovorima, te je rast osnovice jedini način za veći standard zaposlenih

VIDEO

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić je doživio svojevrsno poniženje od 11 sindikalnih predstavnika u pregovorima o povećanju osnovice plaća.

Pavić je od Vlade imenovan za pregovore, a u ponedjeljak je napokon izašao pred sindikate da im kaže da osnovica za plaće sljedeće godine raste dva posto. Kad je on to izrekao, sindikati su se ustali i otišli. Sastanak je trajao tri minute.

- Nije bio prisutan ministar financija Zdravko Marić s kojim jedino možemo razgovarati i iznijeti mu argumente. S Pavićem i njegovom garniturom nismo imali što pričati. Mariću ćemo iznijeti svoje razloge zašto je to besramno malo - rekao nam je Branimir Mihalinec, čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

On objašnjava da plaće u javnom sektoru zaostaju 18 posto jer su bile zamrznute sve do lani. Mihalinec nije mogao reći hoće li sindikati u prosvjede ili štrajkove, ali kaže da se to tiče svih građana.

- Pitanje osnovice plaća je u interesu svih građana koji žele kvalitetnu uslugu u školama, zdravstvu, socijalnoj skrbi - kaže Mihalinec.

Željko Stipić iz sindikata Preporod ističe da su prava zaposlenih ograničena kolektivnim ugovorima, te je rast osnovice jedini način za veći standard zaposlenih.

- U 10 godina imali smo inflaciju, rasli su troškovi, BDP se oporavio, a nama do lani su bila zamrznuta prava. Vladin prijedlog je prenizak - kaže Stipić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.