To je to što me zanima!

Sirijski izbjeglica osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva

Sirijac je kao maloljetni izbjeglica stigao u jeku izbjegličke krize 2015. u Njemačku i tu se, prema navodima državnog odvjetništva, dodatno radikalizirao
Vidi originalni članak

Viši pokrajinski sud u Dresdenu u petak je osudio sirijskog izbjeglicu zbog ubojstva i pokušaja ubojstva dvojice homoseksualaca prošle godine na doživotnu kaznu zatvora uz nemogućnost prijevremenog puštanja na slobodu.

Na sudu je dokazano da je dvadesetjednogodišnji Sirijac Abdulah A. u listopadu prošle godine nožem s leđa usred Dresdena napao homoseksualni par koji su u glavnom gradu Saske boravili kao turisti.

ZABORAVLJENI SLUČAJ Tko ih je ubio? Brutalni zločini potresli su Hrvatsku, a ubojice još slobodno šeću među nama

Pritom je usmrtio pedesetpetogodišnjaka i teško ozlijedio njegovog partnera kojem su liječnici uspjeli spasiti život.

Abdulah A. rekao je svom odvjetniku prije procesa kako je ubojstvo izvršio iz ideoloških razloga a žrtve izabrao nasumično.

Sirijac je kao maloljetni izbjeglica stigao u jeku izbjegličke krize 2015. u Njemačku i tu se, prema navodima državnog odvjetništva, dodatno radikalizirao.

GRČKA: ZAVEZALI ŽENU I SUPRUGA Zadavio mladu mamu, bebica je bila kraj njenog tijela. Pokušala ju je probuditi. Ubili su im i psa

On je zbog širenja propagande tzv. Islamske države već boravio u zatvoru gdje je dodatno osuđen zbog napada na zatvorsko osoblje. Iz zatvora je izišao nekoliko dana prije ubojstva.

Vlasti u Njemačkoj su nakon napada u listopadu bile kritizirane zbog toga što se Abdulah A., iako je slovio kao potencijalno opasni islamist, nije nalazio pod stalnom prismotrom.

UBOJSTVO ANDREWA BROWNA Nitko neće biti optužen za smrt Afroamerikanca ubijenog u autu

Tri tjedna nakon počinjenog djela Abdulah A. je uhićen u središtu Dresdena s ruksakom u kojem se nalazio kuhinjski nož.

Nakon odslužene petnaestogodišnje zatvorske kazne Abdulah A. može samo u iznimnom slučaju, recimo zbog teške bolesti, biti pušten na slobodu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Cipelcug 21.05.2021.

    Tante Anđe vidi što si dovela u Njemačku.  

  • meridzejn 21.05.2021.

    Ajd ovo mu opravdavam😆

Komentiraj...
Vidi sve komentare