To je to što me zanima!

Skakao s jedrilice u more i teško se ozlijedio: Spasili ga i hitno ga prevezli u zadarsku bolnicu

Službenici Lučke kapetanije Zadar u utorak su u koordiniranoj akciji izvršili evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika sa jedrilice i prevezli ga u Zadar
Vidi originalni članak

Službenici Lučke kapetanije Zadar u utorak su u koordiniranoj akciji izvršili evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika sa jedrilice i prevezli ga u Zadar, gdje je preuzet u daljnje medicinsko postupanje, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u priopćenju.

- Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) organizirala je u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar za stradalog putnika jedrilice „Gustac“, koji je zadobio teže tjelesne ozljede u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more, sa sjeverne strane otoka Sestrunja - javljaju iz ministarstva.

Voditelj jedrilice zatražio je medicinski transport nešto iza dvanaest sati

- Zahtjev za medicinskim transportom ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice danas, 19. srpnja u 12.26 sati posredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordiniranu MEDEVAC akcija u suradnji sa LK Zadar. Službenici LK Zadar ozlijeđenog su evakuirali sa jedrilice i prevezli u Zadar, kamo su pristali u 13.45 i predali ga djelatnicima HMP Zadar, u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, čime je ova akcija uspješno završena - dodaju.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • IPswič 19.07.2022.

    Pa neka je.

  • Zgubider 19.07.2022.

    Ništa čudno ako je skakao kao dečki na Hvaru, koje sam imao priliku uživo gledati. Za dingi (pomoćni gumenjak kakav se nalazi na gotovo svakoj jedrilici) zavezali su uže. To uže su prebacili nekako preko jarbola na vrhu jedrilice, a na drugoj strani užeta su napravili omču. U tu omču je stao jedan lik, a dingi je bio u moru. Vozač dingija naglo daje gas i ko u liftu diže ovoga koji stoji sa druge strane u omči prema vrhu jarbola (Kakav je to dingi bio, koji diže čovjeka od 70 kila u zrak, ne pitajte! Nije imao tomosov motor od 4 PS, to je sigurno!). Kratko prije nego je dosegnuo vrh jarbola skače na glavu u more?! Da tu nešto ne pođe po zlu je pravo čudo…

  • Dalibor0704 19.07.2022.

    Skočio malo na hitnu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare