Muškarac teže ozlijeđen dok je skakao u more: Hitno prevezen u Zadarsku bolnicu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 6

Skakao s jedrilice u more i teško se ozlijedio: Spasili ga i hitno ga prevezli u zadarsku bolnicu

Skakao s jedrilice u more i teško se ozlijedio: Spasili ga i hitno ga prevezli u zadarsku bolnicu

Službenici Lučke kapetanije Zadar u utorak su u koordiniranoj akciji izvršili evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika sa jedrilice i prevezli ga u Zadar

VIDEO

Službenici Lučke kapetanije Zadar u utorak su u koordiniranoj akciji izvršili evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika sa jedrilice i prevezli ga u Zadar, gdje je preuzet u daljnje medicinsko postupanje, objavilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u priopćenju.

- Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) organizirala je u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar za stradalog putnika jedrilice „Gustac“, koji je zadobio teže tjelesne ozljede u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more, sa sjeverne strane otoka Sestrunja - javljaju iz ministarstva.

Voditelj jedrilice zatražio je medicinski transport nešto iza dvanaest sati

- Zahtjev za medicinskim transportom ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice danas, 19. srpnja u 12.26 sati posredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordiniranu MEDEVAC akcija u suradnji sa LK Zadar. Službenici LK Zadar ozlijeđenog su evakuirali sa jedrilice i prevezli u Zadar, kamo su pristali u 13.45 i predali ga djelatnicima HMP Zadar, u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, čime je ova akcija uspješno završena - dodaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...
BUDUĆNOST FORTENOVE

Vujnovčev plan: Vratiti 1,2 mlrd. eura, prodati tri tvrtke, proširiti biznis u regiju, pa se povući...

Plus+ NOVI EXPRESS Iako je Vujnovac u brojnim biznisima, dosad nije pod sobom imao koncern s 45.000 zaposlenih. Sada mu slijede novi koraci gdje ga čekaju i brojne prepreke