To je to što me zanima!

Skandal u Beogradu: Umjesto cjepiva protiv tuberkuloze, 600 beba dobilo fiziološku otopinu

Iz zdravstvene ustanove su izjavili kako je fiziološka otopina umjesto cjepiva bebama dana između 16. rujna i 19. listopada
Vidi originalni članak

Umjesto BCG cjepiva (protiv tuberkuloze) 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo je fiziološku otopinu, rekla je novopostavljena ministrica zdravstva Srbije Danica Grujičić, javlja N1.

HRVAT U VUČIĆEVOJ VLADI Žigmanov preuzeo ministarstvo za ljudska i manjinska prava u Srbiji: Izabrano još 27 ministara

Iz zdravstvene ustanove su izjavili kako je fiziološka otopina umjesto cjepiva bebama dana između 16. rujna i 19. listopada. Ministrica je smirila javnost poručujući da djeca zbog toga nisu ugrožena te kako će pravo cjepivo dobiti u narednom periodu. 

STRAVA U SRBIJI Uhitili majku iz Srbije koja je mlatila svoju curicu, pokušala se opravdati: 'Nisam je jako!'

- U toj fiziološkoj otopini nije bilo aktivne tvari, niti drugih materijala koji bi eventualno mogli biti razlog pojave alergije i slično - rekla je Grujičić.

Ona je objasnila kako je propust napravila jedna osoba i da je zabuna nastala u tome što se kod Torlakova cjepiva u jednoj kutiji pakiraju i aktivna tvar i otopine, dok je kod bugarskog cjepiva u jednoj kutiji otopina, a u drugoj aktivna tvar.

PORAST OBOLJELIH Ukidaju solarije u Srbiji? 'Jučer je od melanoma umro još jedan mladi čovjek, tražimo zabranu!'

- Kada je greška utvrđena, odmah je pozvana inspekcija, napravljen je popis sve djece koja su u tom periodu rođena u GAK Narodni front, napravljen je spisak roditelja, Batut je na sebe preuzeo obavještavanje roditelje u unutrašnjosti i domove zdravlja u unutrašnjosti, gdje će u narednim mjesecima ta djeca dobiti potrebno cjepivo“, rekla je nova ministrica. 

TRAŽI GA HRVATSKA POLICIJA Javio se djed koji je unuku iz Hrvatske odveo u Srbiju: Mjesto joj je kraj mame, ne vraća se!

Grujičić je istakla da je direktor GAK „Narodni front“ ponudio ostavku, ali da ona nije prihvaćena.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Gibbs55 28.10.2022.

    Tako su i našim dragim političarima zabunom dali fiziološku umjesto maloga cjepka.

  • gradanskirat_1990 28.10.2022.

    pa jos bolje

  • Bojler Moj 28.10.2022.

    Hrvatska je za Srbiju Monte Carlo

Komentiraj...
Vidi sve komentare