To je to što me zanima!

Školu u šijitskoj četvrti Kabula pogodile eksplozije, ima žrtava

Tri eksplozije odjeknule su u školi za dječake u četvrti Kabula većinski naseljenoj šijitskim Hazarima, priopćila je afganistanska policija dodajući da ima žrtava
Vidi originalni članak

Tri eksplozije odjeknule su u utorak u školi za dječake u četvrti Kabula većinski naseljenoj šijitskim Hazarima, priopćila je afganistanska policija dodajući da ima žrtava.

- Ima žrtava među našom šijitskom braćom - napisao je na Twitteru glasnogovornik policije Halid Zadran ne navodeći nikakve detalje.

RANJENO 59 LJUDI U eksploziji na kabulskoj tržnici najmanje jedna osoba poginula

Tri eksplozije potresle su školu Abdul Rahim Šahid u zapadnoj četvrti grada Dašt-e-Barči, u trenutku kada su đaci izlazili iz razreda u prijepodnevnim satima, kazao je za AFP očevidac.

NAPUSTILE KAMPUSE U SUZAMA Talibani se predomislili: Srednje škole za djevojke ipak će ostati zatvorene, poslali ih kućama

Sigurnosno stanje u zemlji se od dolaska na vlast talibana i povlačenja američkih trupa nakon 20 godina okupacije uvelike poboljšalo, ali još uvijek ima napada za koje je odgovorna Islamska država-Khorasan (IS-K), regionalni ogranak Islamske države (IS).

TALIBANI OGRANIČILI BROJNA PRAVA Žene i djevojčice Kabula na prosvjedu zahtijevaju svoja prava na rad i školovanje

Manjinski Hazari su stoljećima marginalizirani i proganjani u većinski sunitskom Afganistanu. Njihova četvrt u Kabulu je u posljednje vrijeme redovito na meti skupine IS-K koja ih smatra hereticima.

Talibani tvrde da su suzbili njihovo djelovanje, no analitičari ocjenjuju da ta ekstremistička skupina i dalje predstavlja veliki izazov za novu afganistansku vlast.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Usora1 19.04.2022.

    nije mi jasno sto su ovdje trazili rusi i ameri, samo ih pustite same i sami ce se potamaniti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare