To je to što me zanima!

Škoro je bivšoj stranci prodao tisuće boca vina, ali nema uopće dokaza da su one isporučene

Državna revizija nije pronašla priloge i dokaze da je Domovinski pokret u cijelosti primio vina i božićne CD-ove koje im je prodao bivši predsjednik
Vidi originalni članak

Državna revizija nije našla dokaze da su tisuće boca vina koje je tvrtka Miroslava Škore naplatila Domovinskom pokretu uopće u cijelosti isporučene. Ista situacija je i s 1519 Škorinih CD-ova koji su prodani stranci, a nema tragova o njihovoj cjelokupnoj isporuci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova informacija, koju je prvi objavio tjednik Nacional, potvrđena je i za 24sata.

Priča o vinima i nosačima zvuka bivšeg šefa Domovinskog pokreta objavljena je prije nekoliko mjeseci, kad je otkriveno kako je Škorina obiteljska tvrtka Campus stranci prodala preko tisuću njegovih starih božićnih CD-ova. Ista firma naplatila je stranci 3877 boca Škorina vina za koje revizija sada ne može naći dokaze da su uopće isporučene u cjelini, niti se zna koja je bila svrha te nabave. Revizija nije uspjela otkriti ni jesu li isporučeni sporni CD-ovi.

Škoro se ranije branio govoreći da je Campus stranci isporučio vina za predizbornu kampanje i blagdane. Tvrdio je da imaju svu potrebnu dokumentaciju te da o svemu postoje svjedoci, među njima i izvjesni skladištar Ratko. Škoro je dodao i da je Campus prihodovao 223 tisuće kuna plus PDV za isporuku 3790 boca i više od tisuću CD-ova.

Međutim, nalaz Revizije sada govori drukčije jer nisu uspjeli pronaći tragove iz kojih se nedvojbeno može potvrditi cjelokupna isporuka. Vrijednosno najznačajniji rashodi u iznosu od preko 280 tisuća kuna ostvareni su za nabavu 3877 boca vina i 1519 nosača zvuka s glazbenim sadržajem, tvrde revizori. Uz račune, navode, nema priloga iz kojih bi bila vidljiva svrha nabave, odnosno za ispunjenje kojih ciljeva i aktivnosti su vina i nosači zvuka nabavljeni. U nalazu stoji i da nema priloga iz kojih se može nedvojbeno potvrditi da je stranka primila cjelokupnu količinu navedene robe ni priloga kada je i u koju svrhu primljena roba utrošena, odnosno kome je podijeljena. 

Štoviše, pronađen je i cijeli niz nepravilnosti u poslovanju Domovinskog pokreta, među njima i nerazjašnjeni troškovi od 1,9 milijuna kuna za predizborno informiranje te 99 tisuća kuna za medijske treninge. Novo vodstvo stranke, doznaje Nacional, namjerava podnijeti kaznenu prijavu policiji i Državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • majmunaš 22.12.2021.

    Sačićevo vino je duplo bolje i jeftinije i ima dužu tradiciju, Škorino je dobro za staviti u gulaš ,daje poseban " šmek".Ma!

  • majmunaš 22.12.2021.

    Da k...c bude veći, još dobije i poticaj od države.Ma!

  • majmunaš 22.12.2021.

    Vlaška posla,Ma!

Komentiraj...
Vidi sve komentare