News

Komentari 56

Škoro je bivšoj stranci prodao tisuće boca vina, ali nema uopće dokaza da su one isporučene

Škoro je bivšoj stranci prodao tisuće boca vina, ali nema uopće dokaza da su one isporučene

Državna revizija nije pronašla priloge i dokaze da je Domovinski pokret u cijelosti primio vina i božićne CD-ove koje im je prodao bivši predsjednik

Državna revizija nije našla dokaze da su tisuće boca vina koje je tvrtka Miroslava Škore naplatila Domovinskom pokretu uopće u cijelosti isporučene. Ista situacija je i s 1519 Škorinih CD-ova koji su prodani stranci, a nema tragova o njihovoj cjelokupnoj isporuci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ova informacija, koju je prvi objavio tjednik Nacional, potvrđena je i za 24sata.

Priča o vinima i nosačima zvuka bivšeg šefa Domovinskog pokreta objavljena je prije nekoliko mjeseci, kad je otkriveno kako je Škorina obiteljska tvrtka Campus stranci prodala preko tisuću njegovih starih božićnih CD-ova. Ista firma naplatila je stranci 3877 boca Škorina vina za koje revizija sada ne može naći dokaze da su uopće isporučene u cjelini, niti se zna koja je bila svrha te nabave. Revizija nije uspjela otkriti ni jesu li isporučeni sporni CD-ovi.

Škoro se ranije branio govoreći da je Campus stranci isporučio vina za predizbornu kampanje i blagdane. Tvrdio je da imaju svu potrebnu dokumentaciju te da o svemu postoje svjedoci, među njima i izvjesni skladištar Ratko. Škoro je dodao i da je Campus prihodovao 223 tisuće kuna plus PDV za isporuku 3790 boca i više od tisuću CD-ova.

Međutim, nalaz Revizije sada govori drukčije jer nisu uspjeli pronaći tragove iz kojih se nedvojbeno može potvrditi cjelokupna isporuka. Vrijednosno najznačajniji rashodi u iznosu od preko 280 tisuća kuna ostvareni su za nabavu 3877 boca vina i 1519 nosača zvuka s glazbenim sadržajem, tvrde revizori. Uz račune, navode, nema priloga iz kojih bi bila vidljiva svrha nabave, odnosno za ispunjenje kojih ciljeva i aktivnosti su vina i nosači zvuka nabavljeni. U nalazu stoji i da nema priloga iz kojih se može nedvojbeno potvrditi da je stranka primila cjelokupnu količinu navedene robe ni priloga kada je i u koju svrhu primljena roba utrošena, odnosno kome je podijeljena. 

Štoviše, pronađen je i cijeli niz nepravilnosti u poslovanju Domovinskog pokreta, među njima i nerazjašnjeni troškovi od 1,9 milijuna kuna za predizborno informiranje te 99 tisuća kuna za medijske treninge. Novo vodstvo stranke, doznaje Nacional, namjerava podnijeti kaznenu prijavu policiji i Državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci