Obavijesti

News

Komentari 56

Škoro je bivšoj stranci prodao tisuće boca vina, ali nema uopće dokaza da su one isporučene

Škoro je bivšoj stranci prodao tisuće boca vina, ali nema uopće dokaza da su one isporučene
4

Državna revizija nije pronašla priloge i dokaze da je Domovinski pokret u cijelosti primio vina i božićne CD-ove koje im je prodao bivši predsjednik

VIDEO

Državna revizija nije našla dokaze da su tisuće boca vina koje je tvrtka Miroslava Škore naplatila Domovinskom pokretu uopće u cijelosti isporučene. Ista situacija je i s 1519 Škorinih CD-ova koji su prodani stranci, a nema tragova o njihovoj cjelokupnoj isporuci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Državna revizija ne nalazi tragove Škorine prodaje tisuća boca vina i CD-ova bivšoj stranci: Rashodi su gotovo 2 milijuna kuna VIDEO

Ova informacija, koju je prvi objavio tjednik Nacional, potvrđena je i za 24sata.

Priča o vinima i nosačima zvuka bivšeg šefa Domovinskog pokreta objavljena je prije nekoliko mjeseci, kad je otkriveno kako je Škorina obiteljska tvrtka Campus stranci prodala preko tisuću njegovih starih božićnih CD-ova. Ista firma naplatila je stranci 3877 boca Škorina vina za koje revizija sada ne može naći dokaze da su uopće isporučene u cjelini, niti se zna koja je bila svrha te nabave. Revizija nije uspjela otkriti ni jesu li isporučeni sporni CD-ovi.

Škoro se ranije branio govoreći da je Campus stranci isporučio vina za predizbornu kampanje i blagdane. Tvrdio je da imaju svu potrebnu dokumentaciju te da o svemu postoje svjedoci, među njima i izvjesni skladištar Ratko. Škoro je dodao i da je Campus prihodovao 223 tisuće kuna plus PDV za isporuku 3790 boca i više od tisuću CD-ova.

Međutim, nalaz Revizije sada govori drukčije jer nisu uspjeli pronaći tragove iz kojih se nedvojbeno može potvrditi cjelokupna isporuka. Vrijednosno najznačajniji rashodi u iznosu od preko 280 tisuća kuna ostvareni su za nabavu 3877 boca vina i 1519 nosača zvuka s glazbenim sadržajem, tvrde revizori. Uz račune, navode, nema priloga iz kojih bi bila vidljiva svrha nabave, odnosno za ispunjenje kojih ciljeva i aktivnosti su vina i nosači zvuka nabavljeni. U nalazu stoji i da nema priloga iz kojih se može nedvojbeno potvrditi da je stranka primila cjelokupnu količinu navedene robe ni priloga kada je i u koju svrhu primljena roba utrošena, odnosno kome je podijeljena. 

Štoviše, pronađen je i cijeli niz nepravilnosti u poslovanju Domovinskog pokreta, među njima i nerazjašnjeni troškovi od 1,9 milijuna kuna za predizborno informiranje te 99 tisuća kuna za medijske treninge. Novo vodstvo stranke, doznaje Nacional, namjerava podnijeti kaznenu prijavu policiji i Državnom odvjetništvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"