To je to što me zanima!

Škoro o Aferi kućice: Novac ide u privatni džep umjesto Gradu!

Miroslav Škoro drugu godinu ima kućicu na Adventu. Morao ju je uzeti preko tvrtke Demo Rebus za 100.000 kuna. Tvrdi da njegova kritika nema veze s tim što je Milan Bandić podržao Kolindu Grabar Kitarović.
Vidi originalni članak

Predsjednički kandidat i pjevač Miroslav Škoro imat će i ove godine svoju kućicu u Gajevoj ulici na Adventu u Zagrebu. Prvi put je na Adventu sudjelovao lani.

EKSKLUZIVNO USKOK uskače na Advent: Već pokrenuli izvide u 'Aferi kućice'

Da bi prodavao na manifestiaciji i promovirao svoje vino, i on je morao ići preko posrednika, tvrtke Demo Rebus Denisa Mohenskog. A to ga je koštalo 100.000 kuna s PDV-om. Škoro se otvoreno protivi adventskom modelu gradonačelnika Milana Bandića koji ne postoji u drugim gradovima. Podsjetimo, kako smo otkrili, bez natječaja, unaprijed odabrane tvrtke koje smo nazvali šest kraljeva Adventa dobiju lokacije za kućice.

Plate gradu prosječno 3.317 kuna po kućici, a dalje ih iznajmljuju po cijenama od 23.000 do 100.000 kuna. Primjerice, Split koi ima samo 19 kućica i javni natječaj, na Adventu zaradi u blagajnu 100.000 kuna više od Zagreba koji ih ima barem 228. USKOK nam je potvrdio da su otvorili izvide oko cijelog slučaja, a predsjednički kadnidat je poslao pisane odgovore prije objave te informacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Škoro će večeras otvoriti svoju kućicu, a kaže da je javno odlučio govoriti jer je i poruka njegove kampanje da će razbiti strah.

- Kad nešto ne valja, to treba reći. I ostali poduzetnici u kućicama s kojima razgovaram kažu da je zarada mala u odnosu na utrošeno. Visoki ulazni troškovi prebacuju se na kupce i u tom lancu nije zadovoljan nitko osim posrednika, onih koji daju kućice u podzakup. Mislim da u cijeloj priči ima dovoljno prostora da svi budu zadovoljni, a prvenstveno kupci ponudom i cijenom. Sad to nije tako - poručio je Škoro i kaže da se baš zbog tog modela uopće dvoumio treba li biti na Adventu.

U svom pisanom odgovoru vezano za Aferu kućice, kaže da je najpoštenije zabraniti podzakup i raspisati natječaj za zakup, pa da oni koji nude najbolju i cijenu i uslugu mogu sudjelovati na Adventu.

EKSKLUZIVNO: BOŽIĆNA NAMJEŠTALJKA Mikijevi kraljevi Adventa: Dao im je kućice da zarade milijune

- Uz natječaje bi puno više novca sjelo u gradsku blagajnu umjesto u privatne džepove – smatra Škoro.

Opisuje i da im posrednici uvjetuju koje proizvode moraju imati, a na to su nam se ranije žalili i drugi ugostitelji i poduzetnici. Jer kraljevi Adventa novac od tih sponzortava zadržavaju za sebe, a ne ide onima koji prodaju u kućicama.

- Gradu je u interesu da Advent bude što posjećeniji i sa što boljom i raznovrsnijom ponudom. Ako žele da to bude tako, onda nema mjesta nekim uvjetovanjima oko pojedinih dobavljača. Neka svatko prodaje proizvode po svojoj želji koji moraju udovoljavati kriterijima kvalitete i sanitarne sigurnosti. Sve drugo vodi pogodovanju i ograničavanju ponude, a to nije dobro – smatra Škoro.

Milan Bandić je podržao njegovu protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, a u partnerstvu je s HDZ-om i u Zagrebu i na nacionalnoj razini. Je li razlog ove kritike zato tek politički?

ISPOVIJEST UGOSTITELJA Afere kućica: ‘Kobasica vam je skupa jer mi plaćamo reket’

- Ne napadam ja Bandića, nego kritiziram loš model. Sigurno i on i njegovi ljudi mogu smisliti bolji model. I Bandiću bi trebalo biti u interesu da ovakve stvari ne zasjene Advent koji je doista postao prvoklasna manifestacija, brend i faktor koji ozbiljno utječe na turistički razvoj grada, pa i Hrvatske - zaključuje Škoro.

Na pitanje koliko je njegova tvrtka Campus zaradila prošle godine na kućici na Adventu, Škoro je odgovorio da bi trebao napraviti ozbiljnu analizu za potpuno točan podatak, a da se time nije bavio.
- Ali rekao bih da je zarada za tih 40 dana bila oko 60 tisuća kuna – kaže.

Ostali poznati koji imaju kućice nisu nam se javili prokomentirati smatraju li poštenim Bandićev model zakupa kućica.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • 11.12.2019.

    Jel nije Škoro HDZ-ovac? Koliko puta je ušao i izašao iz HDZ-a? Da li će HDZ-ovci glasat u prvom krugu za Kolindu ili Škoru? Ili možda Đapića? Kako će onda u drugom krugu glasat za onoga / onu koju zaista mrze? Ili mrze Milanovića još više? Na kraju, nema nam spasa od HDZ-a još 100 godina!

  • 10.12.2019.

    Po mojoj logici Kolinda se morala kandidirati jer je predsjednica. toliko duguje HDZ-u. Ona puca na bolji poso u Americi. A Škoro je HDZ kandidat i moguće je da ga oni financiraju a nije u stranci samo zato da pokupi one koji nisu za HDZ i u drugom krugu HDZ glasove. Milanović je SDP kandidat, koji put previše kaže. Jedini kandidat koji nam nudi nešto novo od svih njih je Kolakušić i moramo se nadati. U nadi je spas. ako nas i prevari ništa nismo izgubili jer smo na istom. Ali moramo se boriti za promjene i podržati takvog kandidata jer bez nas vladaju opet oni.

  • 04.12.2019.

    Znači ti si svjesno od mutikaša unajmio kućicu ,pa znaš onu o lopovu i onom što drži lojtru,ha Miroslave?

Komentiraj...
Vidi sve komentare