Obavijesti

News

Komentari 123

Škoro o Aferi kućice: Novac ide u privatni džep umjesto Gradu!

Škoro o Aferi kućice: Novac ide u privatni džep umjesto Gradu!

Miroslav Škoro drugu godinu ima kućicu na Adventu. Morao ju je uzeti preko tvrtke Demo Rebus za 100.000 kuna. Tvrdi da njegova kritika nema veze s tim što je Milan Bandić podržao Kolindu Grabar Kitarović.

VIDEO

Predsjednički kandidat i pjevač Miroslav Škoro imat će i ove godine svoju kućicu u Gajevoj ulici na Adventu u Zagrebu. Prvi put je na Adventu sudjelovao lani.

USKOK uskače na Advent: Već pokrenuli izvide u 'Aferi kućice'
USKOK uskače na Advent: Već pokrenuli izvide u 'Aferi kućice'

Da bi prodavao na manifestiaciji i promovirao svoje vino, i on je morao ići preko posrednika, tvrtke Demo Rebus Denisa Mohenskog. A to ga je koštalo 100.000 kuna s PDV-om. Škoro se otvoreno protivi adventskom modelu gradonačelnika Milana Bandića koji ne postoji u drugim gradovima. Podsjetimo, kako smo otkrili, bez natječaja, unaprijed odabrane tvrtke koje smo nazvali šest kraljeva Adventa dobiju lokacije za kućice.

Plate gradu prosječno 3.317 kuna po kućici, a dalje ih iznajmljuju po cijenama od 23.000 do 100.000 kuna. Primjerice, Split koi ima samo 19 kućica i javni natječaj, na Adventu zaradi u blagajnu 100.000 kuna više od Zagreba koji ih ima barem 228. USKOK nam je potvrdio da su otvorili izvide oko cijelog slučaja, a predsjednički kadnidat je poslao pisane odgovore prije objave te informacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:12

Škoro će večeras otvoriti svoju kućicu, a kaže da je javno odlučio govoriti jer je i poruka njegove kampanje da će razbiti strah.

- Kad nešto ne valja, to treba reći. I ostali poduzetnici u kućicama s kojima razgovaram kažu da je zarada mala u odnosu na utrošeno. Visoki ulazni troškovi prebacuju se na kupce i u tom lancu nije zadovoljan nitko osim posrednika, onih koji daju kućice u podzakup. Mislim da u cijeloj priči ima dovoljno prostora da svi budu zadovoljni, a prvenstveno kupci ponudom i cijenom. Sad to nije tako - poručio je Škoro i kaže da se baš zbog tog modela uopće dvoumio treba li biti na Adventu.

U svom pisanom odgovoru vezano za Aferu kućice, kaže da je najpoštenije zabraniti podzakup i raspisati natječaj za zakup, pa da oni koji nude najbolju i cijenu i uslugu mogu sudjelovati na Adventu.

Mikijevi kraljevi Adventa: Dao im je kućice da zarade milijune
Mikijevi kraljevi Adventa: Dao im je kućice da zarade milijune

- Uz natječaje bi puno više novca sjelo u gradsku blagajnu umjesto u privatne džepove – smatra Škoro.

Opisuje i da im posrednici uvjetuju koje proizvode moraju imati, a na to su nam se ranije žalili i drugi ugostitelji i poduzetnici. Jer kraljevi Adventa novac od tih sponzortava zadržavaju za sebe, a ne ide onima koji prodaju u kućicama.

- Gradu je u interesu da Advent bude što posjećeniji i sa što boljom i raznovrsnijom ponudom. Ako žele da to bude tako, onda nema mjesta nekim uvjetovanjima oko pojedinih dobavljača. Neka svatko prodaje proizvode po svojoj želji koji moraju udovoljavati kriterijima kvalitete i sanitarne sigurnosti. Sve drugo vodi pogodovanju i ograničavanju ponude, a to nije dobro – smatra Škoro.

Milan Bandić je podržao njegovu protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, a u partnerstvu je s HDZ-om i u Zagrebu i na nacionalnoj razini. Je li razlog ove kritike zato tek politički?

Afere kućica: ‘Kobasica vam je skupa jer mi plaćamo reket’
Afere kućica: ‘Kobasica vam je skupa jer mi plaćamo reket’

- Ne napadam ja Bandića, nego kritiziram loš model. Sigurno i on i njegovi ljudi mogu smisliti bolji model. I Bandiću bi trebalo biti u interesu da ovakve stvari ne zasjene Advent koji je doista postao prvoklasna manifestacija, brend i faktor koji ozbiljno utječe na turistički razvoj grada, pa i Hrvatske - zaključuje Škoro.

Na pitanje koliko je njegova tvrtka Campus zaradila prošle godine na kućici na Adventu, Škoro je odgovorio da bi trebao napraviti ozbiljnu analizu za potpuno točan podatak, a da se time nije bavio.
- Ali rekao bih da je zarada za tih 40 dana bila oko 60 tisuća kuna – kaže.

Ostali poznati koji imaju kućice nisu nam se javili prokomentirati smatraju li poštenim Bandićev model zakupa kućica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović