To je to što me zanima!

Skupocjeni dijamanti: Rusko blago stiglo ravno u Hrvatsku

Nakon 45 dućana u Rusiji i tri u Kazahstanu, 49. prodajno mjesto, otvoreno je u Zagrebu. Iako cijene počinju od 800 kuna, mogu doseći višestruko više vrijednosti
Vidi originalni članak

Iz istočnog Sibira, najhladnijeg naseljenog mjesta na svijetu, na hrvatsko tržište stigli su idealno rezani, najčišći jakutski dijamanti besprijekornih proporcija.

EPL Diamond grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima, ušla je na hrvatsko tržište. Nakon 45 dućana u Rusiji i tri u Kazahstanu, 49. prodajno mjesto, prvo u Europi, otvoreno je u Zagrebu. Iako cijene počinju od 800 kuna, mogu doseći višestruko više vrijednosti ako je riječ o unikatnom nakitu. Najskuplja ogrlica je gotovo 300.000 kuna. Nakon Hrvatske tvrtka planira daljnje širenje na tržište Europske unije, gdje će otvoriti od 30 do 40 draguljarnica u sljedećih tri do pet godina.

Vlasnik Petar Fedorov planira u Hrvatsku prebaciti dio proizvodnje koja bi trebala pokrivati čitavu mrežu draguljarnica u Europskoj uniji. Dodao je kako u svojim planovima za Hrvatsku imaju otvaranje draguljarnica i na Jadranu.

- Hrvatsku gledamo kao turističku zemlju i velikim smo dijelom zapravo orijentirani na turiste - rekla je direktorica Olga Berezina.

Dijamanti dolaze iz jednog od najvećih svjetskih rudnika i pokrivaju 25 posto svjetskog tržišta. Kako kažu, uvijek ima vjenčanja, krizmi i pričesti, a dijamanti su dijamanti pa očekuju dobru prodaju.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • vendetta81 27.05.2015.

    stiglo da vadi mast hrvatima. hvala rusi.. puj

  • Francisco_1 27.05.2015.

    Neću neću dijamante, suvo zlato brilijante ni safire nit' rubine, samo ona da ljubi me.

  • jebenavjeverica 27.05.2015.

    "jadna Tina"... ne brine te kvazi tuzbe ti nece popravit reputaciju ni malo, svi znaju sto si.

Komentiraj...
Vidi sve komentare