Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
59 komentara

Skupocjeni dijamanti: Rusko blago stiglo ravno u Hrvatsku

Nakon 45 dućana u Rusiji i tri u Kazahstanu, 49. prodajno mjesto, otvoreno je u Zagrebu. Iako cijene počinju od 800 kuna, mogu doseći višestruko više vrijednosti

Sanjin Strukić/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
59 komentara

Iz istočnog Sibira, najhladnijeg naseljenog mjesta na svijetu, na hrvatsko tržište stigli su idealno rezani, najčišći jakutski dijamanti besprijekornih proporcija.

EPL Diamond grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima, ušla je na hrvatsko tržište. Nakon 45 dućana u Rusiji i tri u Kazahstanu, 49. prodajno mjesto, prvo u Europi, otvoreno je u Zagrebu. Iako cijene počinju od 800 kuna, mogu doseći višestruko više vrijednosti ako je riječ o unikatnom nakitu. Najskuplja ogrlica je gotovo 300.000 kuna. Nakon Hrvatske tvrtka planira daljnje širenje na tržište Europske unije, gdje će otvoriti od 30 do 40 draguljarnica u sljedećih tri do pet godina.

Vlasnik Petar Fedorov planira u Hrvatsku prebaciti dio proizvodnje koja bi trebala pokrivati čitavu mrežu draguljarnica u Europskoj uniji. Dodao je kako u svojim planovima za Hrvatsku imaju otvaranje draguljarnica i na Jadranu.

- Hrvatsku gledamo kao turističku zemlju i velikim smo dijelom zapravo orijentirani na turiste - rekla je direktorica Olga Berezina.

Dijamanti dolaze iz jednog od najvećih svjetskih rudnika i pokrivaju 25 posto svjetskog tržišta. Kako kažu, uvijek ima vjenčanja, krizmi i pričesti, a dijamanti su dijamanti pa očekuju dobru prodaju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message