To je to što me zanima!

Slavonci ljetuju u dvorištima: Rasprodani su svi PVC bazeni!

Kako mislite, bazen je prodan?! Bila sam tu prije 45 minuta, imali ste ih četiri - u nevjerici je rekla jedna gospođa dok je prošlog vikenda u jednom trgovačkom lancu pokušala kupiti 'napuhanac
Vidi originalni članak

Ponovno razbuktavanje pandemije korona virusa i zatvaranje kultnog osječkog kupališta Copacabana zbog renovacija natjerali su Osječane da ljetovanje provedu svojim dvorištima pa su bazeni za napuhavanje postali najtraženija roba u gradu, piše Glas Slavonije.

- Kako mislite, bazen je prodan?! Bila sam tu prije 45 minuta, imali ste ih četiri - u nevjerici je rekla jedna gospođa dok je prošlog vikenda u Pevexu pokušala kupiti 'napuhanac'.

UŽIVO: ŽARIŠTE U SLAVONIJI Nove mjere u Đakovu: Nema krizmi i vjenčanja, ograničili su broj kupaca u trgovinama

- Prodaja je na početku sezone krenula odlično i prodavali smo puno bazena velikih dimenzija (od 3,05 m do 6,10 m), takvih smo prodali 200 samo u početku sezone. Potražnja za bazenima velikih dimenzija ove je godine jako velika. Nakon toga je zbog vremena bila mala stagnacija u prodaji, ali sada s visokim temperaturama prodaja jako raste i prodaju se bazeni svih dimenzija, kao i sav popratni ljetni asortiman koji nudimo u našim prodajnim centrima - rekli su iz Pevexa.

Porast prodaje kućnih bazena bilježe i u Vinkopromu, u čijoj je osječkoj poslovnici također već danima velika potražnja za tim artiklom.

UŽIVO: EPIDEMIOLOG O KORONI U Đakovu 133 djece iz vrtića s roditeljima je u samoizolaciji

- Mjesec lipanj i povišene temperature zraka svake godine razlog su za kupnju bazena na napuhavanje ili sklopivih PVC bazena. Ove godine, u odnosu prema prošloj, 2019., imamo znatan porast potražnje i prodaje bazena i opreme za bazene. Najveća je potražnja za PVC bazenima promjera do tri metra. Pokazali su se praktičnima i jednostavnima za postavljanje, održavanje, ne iziskuju velike količine vode, a djeci i odraslima pružaju izvrsnu zabavu. Povećana je i prodaja opreme poput pokrivača bazena, pumpi za filtriranje, filtara za pumpe, ali i oprema za mini dječje dvorišne igraonice poput: trampolina, montažnih ljuljački, pješčanika, tobogana i slično. Možemo pretpostaviti da je razlog tomu globalna situacija s koronavirusom te da se ljudi ipak najsigurnije osjećaju kod kuće, odnosno da su svijest i odgovornost u ovoj situaciji, posebno kada su djeca u pitanju, na visokoj razini - rekao je voditelj marketinga Vinkoproma Marijan Lamešić za Glas Slavonije.
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • domo 03.07.2020.

    Tko još kupuje pvc bazen doma? Imam iskopani bazen 6x5 doma te ako je jako vruće onda odem u Istru gdje imam kamenu kuću isto sa bazenom, a u sezoni zadnja 2 mjeseca sam na Murteru gdje sam kupio kuću sa 6 apartmana i svojom plažom.. Pa to je normalno te samo onaj tko nije sposoban nema barem nekoliko nekretnina.. Ja sam se prije par godina učlanio u HDZ, dobio sam super posao sa plačom većom od 8 000 €, kuću u Istri kupio za siću jer sam kupio od banke koja je uzela nekom seljaku koji nije platio 2 rate, a Murter isto sredio jedan HDZ ovac za malu lovu...isto tako na izborima samo vidim HDZ jer oni su naši spasitelji, a kako su nas samo spasili od ovog Covida... A vi samo kupujte pvc bazene i kupajte se doma na dvorištu jer za drugo ni niste...

  • urtikarija 03.07.2020.

    Imam kantu i lavor, boli me briga

  • stamba 03.07.2020.

    Naravno kad imamo premale plaće za nas preskupi Jadran. Ne mogu vjerovati da cijene na Jadranu nisu ni malo manje nego prošle godine, vjerojatno hoće pokupiti što je više novaca i od ovo malo turista. Da su prilagodili cijene Slavoncima možda bi im bilo bolje. Žalosno je da je Slavonci jeftinije ljetovati u Grckoj nego u vlastitoj državi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare