To je to što me zanima!

Slobodan građanin: Sarajevski sud oslobodio Miroslava Kutlu

Kantonski sud odbio je molbu Ministarstva pravosuđa od 18. ožujka 2010. za izvršenje inozemne sudske presude u postupku protiv hrvatskog poduzetnika
Vidi originalni članak

Kantonski sud u Sarajevu odbio je molbu Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 18. ožujka 2010. godine za izvršenje inozemne sudske presude u postupku protiv hrvatskog poduzetnika Miroslava Kutle, piše Klix.ba koji se poziva na agenciju Anadolija. 

Kutlina obrana u BiH nije htjela komentirati ovaj slučaj, a osobe bliske Kutli potvrdile su za Anatoliju da je on "sada slobodan građanin u BiH". 

Prema pravomoćnoj presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz 2009. godine, a koju je djelomično u pogledu kaznene sankcije preinačio Županijski sud Zagreb, Kutle je u Hrvatskoj osuđen na kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog zloupotrebe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

U obrazloženju presude sud u Sarajevu je naveo da je prema Sporazumu o međusobnom izvršenju kaznenih sankcija između BiH i Hrvatske uvjet za izvršenje kazne da "djelo na kojem se zasniva pravomoćna presuda bude kazneno djelo prema pravu obje države". 

Sud je, međutim, našao da se u ovom konkretnom slučaju ne radi o "istim zakonskim opisima navedenih kaznenih djela u Kaznenom zakonu Republike Hrvatske i Kaznenom zakonu Federacije BiH".

Tužitelji će se na ovu odluku žaliti. 


Idi na 24sata

Komentari 59

  • niksonvkci89 06.04.2013.

    Koliko je zla napravio trebao je guliti tri doživotne,a pošto je član Hdz-a normalno da nije kriv,nije znao šta radi i da se to ne smije.Kriv je onaj tko ga je pustio da pobjegne sa milijardama a kad imas pare lako se braniti naročito u Bosni

  • optimist-pesimist 06.04.2013.

    HDZ-e slogan "Idemo dalje" u dvije riječi opisuje strategiju prošlog svršenog i "savršenog" plana vođenja države, tzv. privatizacije. Što bi na to rekli bivši predsjednici Vlade:Škegro,Mateša,Valentić,Sanader,Kosor i naravno današnji predsjednik HDZ-a. Naravno rekli bi "neka pravosudne institucije rade svoj posao". Jer bivše vlade su svoj odradile traljavo ili nikako. Upitno je dali su zaslužili povlastice,mirovine pa i plaće koje su tada primali. Danas dobro uhljebljeni posjeduju zavidnu imovinu,poduzeća i k tome neki su "ugledni" u društvu,dali su ugledni u narodu....veliko je pitanje???

  • Halo Bing, kako brat 06.04.2013.

    Je, pa kaj je tu čudno? Rončević slobodan, uskoro Polančec, oni iz Haca su slobodni, Protega....Cjela brigada poštenih po Hrvatskoj šeće i posluje. Pa i s Ivom koji je trenutno u Remetincu se sud na naš račun, nateže več 5 gladnih godina, a i ovo kaj je dobil nikakvo čudo ak bude nakon nekoga vremena pušten zbog dobroga vladanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare