News

Komentari 59

Slobodan građanin: Sarajevski sud oslobodio Miroslava Kutlu

Slobodan građanin: Sarajevski sud oslobodio Miroslava Kutlu

Kantonski sud odbio je molbu Ministarstva pravosuđa od 18. ožujka 2010. za izvršenje inozemne sudske presude u postupku protiv hrvatskog poduzetnika

Kantonski sud u Sarajevu odbio je molbu Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 18. ožujka 2010. godine za izvršenje inozemne sudske presude u postupku protiv hrvatskog poduzetnika Miroslava Kutle, piše Klix.ba koji se poziva na agenciju Anadolija. 

Kutlina obrana u BiH nije htjela komentirati ovaj slučaj, a osobe bliske Kutli potvrdile su za Anatoliju da je on "sada slobodan građanin u BiH". 

Prema pravomoćnoj presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz 2009. godine, a koju je djelomično u pogledu kaznene sankcije preinačio Županijski sud Zagreb, Kutle je u Hrvatskoj osuđen na kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog zloupotrebe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

U obrazloženju presude sud u Sarajevu je naveo da je prema Sporazumu o međusobnom izvršenju kaznenih sankcija između BiH i Hrvatske uvjet za izvršenje kazne da "djelo na kojem se zasniva pravomoćna presuda bude kazneno djelo prema pravu obje države". 

Sud je, međutim, našao da se u ovom konkretnom slučaju ne radi o "istim zakonskim opisima navedenih kaznenih djela u Kaznenom zakonu Republike Hrvatske i Kaznenom zakonu Federacije BiH".

Tužitelji će se na ovu odluku žaliti. 

Najčitaniji članci