To je to što me zanima!

Sloković nakon presude: Možda će tužiteljstvo imati više sreće na Visokom kaznenom sudu

Sanaderovi odvjetnici najavili su nakon oslobađajuće presude u aferi Hypo i da će ići na objedinjavanje presuda za koje je pravomoćno osuđen. Poručili su i da nije ni dokazano kazneno djelo u postupku
Vidi originalni članak

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je kako su zadovoljni presudom.

- Presuda nije sporna ni na koji način, niti je možete politizirati, radi se o analizi tog kaznenog djela koju je napravio profesor Krapac koji je autoritet u kaznenom pravu - rekla je Jadranka Sloković.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Da ne bi ostalo na tome da je iz razloga zastare oslobođen, mi i dalje tvrdimo da nije bilo dokaza za kazneno djelo. To je bila jedna apsolutno nelogična konstrukcija tužiteljstva, to je bila umotvorina njihova, da u uvjetima ratnog stanja kad Hrvatska nije mogla dobiti povoljan kredit, Hypo banka daje Sanaderu mito da ih uvede u bankarsko tržište. Logički apsurd je da je on uzeo mito da bi Hypo banku uveo u tržište. Nema dokaza da je on uzeo novac - rekao je Čedo Prodanović koji je naglasio još jednom da djelo od početka nije dokazano.

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Presuda za ratno profiterstvo: Sanader nije kriv u aferi Hypo

- Zakon o ratnom profiterstvu je unio dosta dilema s obzirom na to da se raspravljalo o djelima koja su u zastari. Ovo je revolucionarno pravo što radi tužiteljstvo - dodao je Prodanović.

Na pitanje hoće li ići na objedinjavanje kazni za pravomoćne presude, Sloković je rekla da će ići na to, jer smatraju da će dobiti manju kaznu. 

KOMENTIRA VILIM CVOK Na pozicijama ćapali, a potom tvrdili da su oni ustvari žrtve

- Nesrazmjerna korist o kojoj je sud govorio ne može biti moralna šteta ugledu Republike Hrvatske. Možda će tužiteljstvo imati više sreće na Visokom kaznenom sudu, tamo imaju svog čovjeka, svog zagovaratelja - rekla je Sloković.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Del Boy 12.10.2022.

    Ma jok nije kriv poštenje mu drugo ime

  • pinokio12 12.10.2022.

    ajmo caca.m jos jednu rundu kao premijer...ti si zivuca legenda koja ne stari...moj idolu lopovski 😁

  • VLADEK72 12.10.2022.

    Jadranka se žalila na presudu od 4 godine, a sud je na tu žalbu povećao presudu na 6 godina. Toliko o sposobnosti ove modno osvjestene vrtirepke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare