To je to što me zanima!

Slovenija je tužila Hrvatsku: 'Krše prava Ljubljanske banke'

Slovenija je tužbu podigla u četvrtak na  Europskom sudu za ljudska prava (ECHR) u Strasbourgu. Smatraju da je Hrvatska prekršila prava Ljubljanske banke
Vidi originalni članak

Slovenija je u četvrtak na  Europskom sudu za ljudska prava (ECHR) u Strasbourgu podnijela tužbu protiv Hrvatske zbog kršenja prava nekadašnje Ljubljanske banke Zagreb na naplatu dugova od hrvatskih tvrtki, objavio je slovenski ministar pravosuđa Goran Klemenčič.

Slovensko državno pravobraniteljstvo uložilo je tužbu, a Klemenčić je već obavijestio svog hrvatskog kolegu. Iznos za koji Slovenija tuži Hrvatsku je približno 360 milijuna eura.

Klemenčič je rekao da se Slovenija našla u nepravednom i nezavidnom položaju. Ističe da je Ljubljanska banka bila najveća banka u Jugoslaviji i da je godinama kreditirala razvoj. Hrvatska poduzeća nisu podmirila svoje kreditne obveze pa je Ljubljanska banka započela sudske postupke. Bilo ih je preko 80, a odnose se na stomilijunske iznose.

Mogućnost tužbe protiv Hrvatske lani je najavio premijer Miro Cerar zbog zakona kojim je Slovenija temeljem presude suda u Strasbourgu morala početi s otplatom neisplaćene štednje Ljubljanske banke štedišama u Hrvatskoj i BiH.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • tugonica 15.09.2016.

    Tako i treba kad naši političari ližu svima guzicu.....umjesto da budu oštri prema idiotima kao drugi prema nama.

  • Katrin001 15.09.2016.

    Ništa novo, mislim da kao zemlja imamo najgore susjede...

  • nensi1212 15.09.2016.

    joj kak je 91 trebalo slovence riješit sve do jednog

Komentiraj...
Vidi sve komentare