To je to što me zanima!

'Slučaj u Kninu komentirat ću kad dobijem policijsko izvješće'

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poručila je u petak kako osuđuje svako nasilje dodavši, međutim, kako će incident kod Knina komentirati kada dobije detaljno policijsko izvješće.
Vidi originalni članak

Osuđujem svako nasilje, a slučaj ću komentirati kada dobijem detaljno policijsko izvješće, kratko je novinarima izjavila Grabar Kitarović nakon ispraćaja posmrtnih ostataka ekshumiranih osoba na području Gračana.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene Zvezde.

Jandroković: Napad jasno osuđuje državni vrh

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je kako je policija poduzela sve potrebne radnje te već uhitila neke ljude.

- Potpuno je jasno da je policija poduzela potrebne radnje i uhitila već neke ljude. Napad jasno osuđuje državni vrh, i naša je poruka nadležnim institucijama da očekujemo da pronađu počinitelje i da se sudskim postupkom kazne kako bi poslali poruku i drugima, izjavio je predsjednik Sabora.

Dodao je kako su trendovi pokazali da u Europi pa i u Hrvatskoj radikalni desni ili lijevi elementi imaju i političku snagu.

- Međutim dominantno ozračje u hrvatskom društvu vrlo jasno osuđuje nasilje i promoviraju toleranciju, mir, suradnju i međusobno uvažavanje, naglasio je Jandroković.

NASILJE KOD KNINA ZGROZILO REGIJU Tukli ljude zbog tekme, a djeca panično vikala: 'Mama, mama!'

Dodao je kako prvenstveno mlađe generacije treba "učiti da i mir i sloboda i demokracija nije nešto što dolazi samo po sebi već da se to gradi i prenosi na ljude koji dolaze".

- Šalju se vrlo jasne poruke i na tome treba ustrajati, a eliminirati sve one koji promoviraju ekstremizam, bilo lijevi ili desni, ustvrdio je Jandroković.

Nije normalno da netko ima sliku A. Pavelića

Predsjednik Sabora novinarima je komentirao i navode portala Index.hr koji tvrdi kako bivši ministar uprave Lovro Kuščević u svojoj vili koju iznajmljuje, iznad kamina uz poprsje Franje Tuđmana ima i fotografiju poglavnika Nezavisne Države Hrvatske Ante Pavelića.

- Neshvatljivo mi je da bilo tko u Hrvatskoj ima sliku Ante Pavelića u svojoj kući. Kolega Kuščević to je demantirao, ja ne znam što je istina, a mogu reći da mi je to neprihvatljivo, i da nije normalno da netko bilo gdje u Hrvatskoj pa čak i privatno ima sliku Ante Pavelića, kazao je Jandroković.

Predsjednik Sabora osvrnuo se i na izjavu Davora Ive Stiera koji je poručio kako "ne može kritizirati predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru".

- HDZ je izrazila čvrstu i jednoglasnu potporu Grabar Kitarović u utrci za predsjednicu, kolega Stier je isto tako jasno kazao da podržava našu kandidatkinju i od njega očekujem da će revno raditi da Kolinda pobijedi na izborima, zaključio je Jandroković.

Medved: Nisam zadovoljan sa suradnjom koju očekujemo od Srbije

Ministra branitelja Tomu Medveda novinari su pitali ima li pomaka u suradnji sa Srbijom oko nestalih, zarobljenih i ubijenih Hrvata u Domovinskom ratu.

- Mi konkretno radimo na širem području Vukovara i Trpinje, ono što želim naglasiti da je stupanjem na snagu Zakona o nestalim osobama imamo izrazito kvalitetnu suradnju unutar Republike Hrvatske, ne mogu i nisam zadovoljan sa suradnjom koju očekujemo od Srbije, a koja se najvećoj mjeri odnosi na dostavu dokumentacije gdje su sekundarne grobnice nakon počinjenih zločina i gdje su posmrtni ostaci žrtava, poručio je Medved.

Naglasio je i kako Srbija posjeduje u svojim arhivima zapisnike koji bi hrvatskoj strani mogli puno pomoći te traže njihovo dostavljanje.

(mz)

Idi na 24sata

Komentari 30

  • patagonija1 25.08.2019.

    Jel mozda policija tebi duzna predavati izvješca .?

  • 24.08.2019.

    Sram te bilo,unazadila si nas 25godina,srami se!

  • ursuss 24.08.2019.

    Šta ima se tu mudrijati..SVAKO nasilje je za osudu- ma prema kome god to bilo...jedino ovi iz kradezeja tome ne podliježu..valjda čeka da vidi jesu li članovi ili bar djeca "uglednika" iz iste stranke...

Komentiraj...
Vidi sve komentare