To je to što me zanima!

Smrt dječaka (9) u Metkoviću: Utvrdili propuste troje liječnika

'Utvrđeni propusti odnose se na necjelovito izvanbolničko postupanje pri zbrinjavanju pacijenta. Nadležna tijela Komore donijet će odluku o pokretanju disciplinskog postupka pred Časnim sudom', priopćeno je
Vidi originalni članak

Hrvatska liječnička komora oglasila se o stručnom nadzoru vezanim uz slučaj smrti dječaka iz Metkovića, javlja N1.

- Hrvatska liječnička komora završila je postupak izvanrednog stručnog nadzora nad radom liječnika koji su u razdoblju od 7. do 11. prosinca 2018. godine zdravstveno zbrinjavali preminulo dijete G.B. iz Metkovića. Komisija za stručni nadzor HLK-a, sastavljena od specijalista i užih specijalista pedijatrije, intenzivne medicine i hitne medicine, u stručnom je mišljenju utvrdila propuste u stručnom radu kod troje od deset nadziranih liječnika. Utvrđeni stručni propusti odnose se na necjelovito izvanbolničko postupanje pri zbrinjavanju pacijenta - stoji u priopćenju.

'TRAŽI SE LIJEČNIK KRIVAC' 'Smrt dječaka (9) u Metkoviću pokrenula je lov na vještice...'

Navode kako je stručno mišljenje doneseno sumirajući sve podatke prikupljene na temelju kompletne medicinske dokumentacije, razgovora obavljenih s liječnicima tijekom nadzora, kao i iz pisanih očitovanja nadziranih liječnika.

- Na temelju ovog stručnog mišljenja nadležna tijela Komore donijet će odluku o pokretanju disciplinskog postupka pred Časnim sudom Komore - navode u Komori.

EPIDEMIJA GRIPE Panika u Metkoviću: Svi djecu vode na preglede u Dubrovnik

Hrvatska liječnička komora, na temelju svojih javnih ovlasti i Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o liječništvu te Pravilnika o stručnom nadzoru, nadzire isključivo stručni rad liječnika koji sudjeluju u pružanju neposredne zdravstvene zaštite.

LIJEČNIČKA KOMORA: 'U slučaju smrti dječaka treba uzeti u obzir i da je bio vikend'

- Komora ni na koji način ne relativizira ovaj tragičan događaj niti utvrđene propuste liječnika. Dodatno, dužni smo upozoriti da se organizacija i dostupnost zdravstvene zaštite na jugu Hrvatske trebaju unaprijediti u što skorije vrijeme kako bi se poboljšala zdravstvena skrb stanovništva te regije. Hrvatska liječnička komora kao strukovna organizacija liječnika snažno se zalaže za odgovorno, etičko i profesionalno obavljanje liječničke profesije, kao i pružanje zdravstvene skrbi prema suvremenim standardima struke - priopćili su iz Hrvatske liječničke komore.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ed 02.01.2019.

    To je u nas sve tako!nasi doktori fuj!!

  • jo2hn8ny 02.01.2019.

    A koliko ima još takvih u Republici Hrvatskoj kojima su roditelji rekli da bi bilo lijepo da budu doktori, a oni nezadovoljni što nisu vatrogasci, policajci, vodoinstalateri, željezničari.

  • nori 🖖 01.01.2019.

    Troje u zatvor,300 u penziju,600 van pa vi utvrđujte propuste!

Komentiraj...
Vidi sve komentare