Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smrt dječaka (9) u Metkoviću: Utvrdili propuste troje liječnika

'Utvrđeni propusti odnose se na necjelovito izvanbolničko postupanje pri zbrinjavanju pacijenta. Nadležna tijela Komore donijet će odluku o pokretanju disciplinskog postupka pred Časnim sudom', priopćeno je

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
27 komentara

Hrvatska liječnička komora oglasila se o stručnom nadzoru vezanim uz slučaj smrti dječaka iz Metkovića, javlja N1.

- Hrvatska liječnička komora završila je postupak izvanrednog stručnog nadzora nad radom liječnika koji su u razdoblju od 7. do 11. prosinca 2018. godine zdravstveno zbrinjavali preminulo dijete G.B. iz Metkovića. Komisija za stručni nadzor HLK-a, sastavljena od specijalista i užih specijalista pedijatrije, intenzivne medicine i hitne medicine, u stručnom je mišljenju utvrdila propuste u stručnom radu kod troje od deset nadziranih liječnika. Utvrđeni stručni propusti odnose se na necjelovito izvanbolničko postupanje pri zbrinjavanju pacijenta - stoji u priopćenju.

'TRAŽI SE LIJEČNIK KRIVAC' 'Smrt dječaka (9) u Metkoviću pokrenula je lov na vještice...'

Navode kako je stručno mišljenje doneseno sumirajući sve podatke prikupljene na temelju kompletne medicinske dokumentacije, razgovora obavljenih s liječnicima tijekom nadzora, kao i iz pisanih očitovanja nadziranih liječnika.

- Na temelju ovog stručnog mišljenja nadležna tijela Komore donijet će odluku o pokretanju disciplinskog postupka pred Časnim sudom Komore - navode u Komori.

EPIDEMIJA GRIPE Panika u Metkoviću: Svi djecu vode na preglede u Dubrovnik

Hrvatska liječnička komora, na temelju svojih javnih ovlasti i Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o liječništvu te Pravilnika o stručnom nadzoru, nadzire isključivo stručni rad liječnika koji sudjeluju u pružanju neposredne zdravstvene zaštite.

Zagreb: OneOme i bolnica Sv. Katarina uvode inovativni koncept farmakogenomskog testiranja LIJEČNIČKA KOMORA: 'U slučaju smrti dječaka treba uzeti u obzir i da je bio vikend'

- Komora ni na koji način ne relativizira ovaj tragičan događaj niti utvrđene propuste liječnika. Dodatno, dužni smo upozoriti da se organizacija i dostupnost zdravstvene zaštite na jugu Hrvatske trebaju unaprijediti u što skorije vrijeme kako bi se poboljšala zdravstvena skrb stanovništva te regije. Hrvatska liječnička komora kao strukovna organizacija liječnika snažno se zalaže za odgovorno, etičko i profesionalno obavljanje liječničke profesije, kao i pružanje zdravstvene skrbi prema suvremenim standardima struke - priopćili su iz Hrvatske liječničke komore.

Možda vas zanima i ovo:
Message