To je to što me zanima!

Snijeg u unutrašnjosti, a na Jadranu pljuskovi i grmljavina

HAK upozorava vozače na oprez: ''Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme''
Vidi originalni članak

Oblačno s kišom koja će u unutrašnjosti uz pad temperature prelaziti u susnježicu i snijeg. Oborina lokalno obilna, a na Jadranu i pljuskovi s grmljavinom, prognozira za nedjelju Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

U unutrašnjosti novi snježni pokrivač, u gorju i deblji, a snijega nošenog burom bit će ponegdje i na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu će jako i olujno jugo na sjevernom dijelu okrenuti na buru koja će se proširiti na sjever Dalmacije dok će na jugu Dalmacije jugo malo oslabiti i skrenuti na južni i jugozapadni vjetar.

Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2  stupnja Celzijeva, a malo viša ujutro na istoku i u Lici. Na Jadranu najviša dnevna od 12 do 16 stupnjeva.

VIDEO: SNJEŽNI VAL Snijeg pada diljem Hrvatske, zabijelilo i Dalmaciju, policija apelira: Oprezno na cestama!

HAK upozorava: Smanjite brzinu i prilagodite način vožnje

Otežano se vozi zbog snijega mjestimice u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u ostatku zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na pojedinim cestama u Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Lici.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

CESTE SU SAD ČISTE Ovo je autocesta u Hrvatskoj jučer: I danas će biti snijega

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Pozivamo vozače da prate upute nadležnih službi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dantejebo 31.01.2021.

    sutra članak kako netko gura BMW-a

  • 31.01.2021.

    Zamisli, snijeg usred zime , nezapamćeno, strašno uznemirujuće do bola

Komentiraj...
Vidi sve komentare