To je to što me zanima!

Soma teškog 47 kg i dugog 182 cm izvukao je iz Kupe

Samir Alijanović Alija iz Siska otišao je u ribičiju u utorak oko 13 sati. Zabacio je blinker na špagi 0.15. Tri sata riba se nije javljala. A onda...
Vidi originalni članak

Udario je kao torpedo. Tako je jak. Nije me povukao s čamca, iako u čamcu uvijek stojim. Sjedenje mi je bezveze. Razmišljam kao riba, pa sam znao da ga ne mogu izvući odmah, rekao nam je u srijedu naš čitatelj Samir Alijanović Alija (42) koji je poslao fotografije soma dugog 182 centimetra i teškog 47 kilograma. Som je, dodaje Alijanović, svjestan svoje snage, pa ga ribič mora izmoriti. Pola sata trajalo je nadmudrivanje i nadjačavanje. Som se nije dao, a ni Alijanović. Znao je iskusni ribič da nema šanse dok ga ne izmori. Nakon pola sata som je ipak popustio.
- Morao sam ga uvući u čamac. Priskočio mi je upomoć prijatelj Boris Leskovar pa smo ribu izvukli u čamac - kaže Alijanović, koji ribu lovi već 30 godina.
- Ono što sam išao u ribu kao dijete od šest, sedam godina ne brojim. Tada sam bio lijevo smetalo. No, od svoje 12. godine sam strastveni ribič - kaže čitatelj Alijanović. Ulovio je i soma teškog 97 kilograma, prije pola godine. To mu je dosadašnja riba života.
- Ne priznajem ulov života. Uvijek novi ulov može biti sljedeći ulov života - kaže Alijanović. Jučerašnji som završio je kao hrana, samo će glavu preparirati. Ovog vojnog umirovljenika priroda, ribičija i druženje odmore. Tu i tamo, izmori ga neka riba.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lekaaa 04.07.2009.

    Moj deda ulovio u kupi amura od 20 kg i preparirao peraje

  • marta19 19.03.2009.

    kreteni!!!!!! sigurno ce vam biti jako fin, sav smrdljiv od gadosti koje pustaju u kupu....

  • simpić 19.03.2009.

    great gatsby glupson si do boli ! sorry

Komentiraj...
Vidi sve komentare