Obavijesti

News

Komentari 4

Soma teškog 47 kg i dugog 182 cm izvukao je iz Kupe

Soma teškog 47 kg i dugog 182 cm izvukao je iz Kupe
5

Samir Alijanović Alija iz Siska otišao je u ribičiju u utorak oko 13 sati. Zabacio je blinker na špagi 0.15. Tri sata riba se nije javljala. A onda...

VIDEO

Udario je kao torpedo. Tako je jak. Nije me povukao s čamca, iako u čamcu uvijek stojim. Sjedenje mi je bezveze. Razmišljam kao riba, pa sam znao da ga ne mogu izvući odmah, rekao nam je u srijedu naš čitatelj Samir Alijanović Alija (42) koji je poslao fotografije soma dugog 182 centimetra i teškog 47 kilograma. Som je, dodaje Alijanović, svjestan svoje snage, pa ga ribič mora izmoriti. Pola sata trajalo je nadmudrivanje i nadjačavanje. Som se nije dao, a ni Alijanović. Znao je iskusni ribič da nema šanse dok ga ne izmori. Nakon pola sata som je ipak popustio.
- Morao sam ga uvući u čamac. Priskočio mi je upomoć prijatelj Boris Leskovar pa smo ribu izvukli u čamac - kaže Alijanović, koji ribu lovi već 30 godina.
- Ono što sam išao u ribu kao dijete od šest, sedam godina ne brojim. Tada sam bio lijevo smetalo. No, od svoje 12. godine sam strastveni ribič - kaže čitatelj Alijanović. Ulovio je i soma teškog 97 kilograma, prije pola godine. To mu je dosadašnja riba života.
- Ne priznajem ulov života. Uvijek novi ulov može biti sljedeći ulov života - kaže Alijanović. Jučerašnji som završio je kao hrana, samo će glavu preparirati. Ovog vojnog umirovljenika priroda, ribičija i druženje odmore. Tu i tamo, izmori ga neka riba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.