To je to što me zanima!

Šostar: ‘Očekujem preko 200 slučajeva u Zagrebu. Maske će se morati nositi i na otvorenom‘

Ravnatelj očekuje da ćemo i sutra srušiti neslavni rekord: Ja očekujem preko 200 novozaraženih i preko 600 u samoizolaciji...
Vidi originalni članak

Drugi dan zaredom Zagreb postavlja rekord po broju novozaraženih. Ima li grad rješenje za ovu situaciju pitao je ravnatelja NZJZ dr. Adrija Štampar Zvonimira Šostara reporter Dnevnika Nove TV.

Jednostavnog rješenja nema jer nema žarišta koje bi se gasilo. Zvonimir Šostar kaže da situacija još nije izmakla kontroli, ali je na najboljem putu. Na Cvjetnom trgu u Zagrebu u petak navečer bilo je "stotinjak mladih, nema distance, nema maske", kaže Šostar te ističe: "Čudimo se, a ne poštujemo mjere".

Ravnatelj očekuje da ćemo i sutra srušiti neslavni rekord.

NAJNOVIJI PODACI STOŽERA U Hrvatskoj 457 novozaraženih, preminula tri pacijenta

"Ja očekujem preko 200 novozaraženih i preko 600 u samoizolaciji. Situacija je ozbiljna, virus nije oslabio. Brine me kao liječnika što je sve više starijih oboljelih", kaže Šostar te ističe da je vrijeme za nove mjere.

"U ponedjeljak krećemo s prijedlogom novih mjera, to su maske na otvorenom. Maska nije problem da se nosi kontinuirano. Italija je uspjela suzbiti drugi val maskama", rekao je Šostar. "Ova eksplozija u Zagrebu je samo rezultat naše nediscipliniranosti i neodgovornosti", kaže ravnatelj zavoda.

"Ova eksplozija u Zagrebu je samo rezultat naše nediscipliniranosti i neodgovornosti", kaže ravnatelj zavoda.

Šostar kaže da novi lockdown ne dolazi u obzir jer gospodarski država to ne bi mogla izdržati. "Ali očito će se morati brzo krenuti s oštrijim mjerama, dakle s kažnjavanjem onih koji se ne pridržavaju mjera jer im to omogućava Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti", rekao je Šostar te zaključio kako bi on nenošenje maske kažnjavao s 300 do 400 kuna, nakon čega, vjeruje, ne bi više bilo ljudi koji se ne pridržavaju mjera.

Idi na 24sata

Komentari 286

  • šećerslatko 10.10.2020.

    Ja tu masku vani ne bum navlekel.

  • dahhmal 10.10.2020.

    Maske a kolko mi te maske mijenjamo kaj ovi misle da sad nek familija ima love na bacanje da izdvoji 500 -600 k ak bi se svega toga držali.Pa neki nosimo danima te iste maske koje nam na kraju više štete nego koriste ili kolko je puta na dan skineš staviš negdje pa opet na njušku.Koga oni to zavaravaju još ćemo i druge boleštine pokupiti zbog maski.A to je glupost sa maskama samo zato kaj ne znaju kaj da rade

  • kara marko 10.10.2020.

    Meni jos nije jasno kako oni to testiraju. Sta love ljude po ulici pa ih testiraju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare