To je to što me zanima!

Crni petak za 9 zemalja EU: Smanjili im kreditni rejting

Agencija Standard & Poor's u petak snizila je kreditni rejting za Francusku, Austriju, Sloveniju, Slovačku, Maltu, Italiju, Španjolsku, Portugal i Cipar
Vidi originalni članak

Agencija Standard & Poor's u petak snizila je kreditni rejting za devet zemalja eurozone, izvijestio je Reuters. Među njima su Francuska, Austrija, Slovenija, Slovačka, Malta, Italija, Španjolska, Portugal i Cipar.  Smanjenje kreditnog rejtinga direktno utječe na sposobnost zemalja da se povoljno zadužuju. 

Francuskoj i Austriji rejting je snižen sa AAA na AA+ s negativnom perspektivom. Sniženje vrijednosti kreditnog rejtinga pogodilo je i Španjolsku te Italiju. A Cipar i Portugal dobile su ocjenu 'smeće'.  

Najvišu razinu rejtinga zadržale su Njemačka, Nizozemska, Finska i Luxembourg, Belgija i Estonija. Jedino Njemačka ima stabilnu perspektivu.  

Europski dužnosnici kritiziraju potez Standarda i Poora s obzirom da je Unija povukla odlučne poteze u izlasku iz krize, rekao je u petak Oli Rehn. Francuski ministar financija Francois Baroin rekao da gubitak najvišeg kreditnog rejtinga za njih nije katastrofa jer je i AA+ još uvijek solidan. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Prva Proleterska_1 17.01.2012.

    ma morate ući hoćete li doživjeti , da i birokratija neće dobiti 2-3 zadnje plaće, jerbo će brusel zavrnuti odma špinu , kad politićari potroše dodjeljeno za godinu , u 10 mjeseci !!! da mi je samo to doćekati !!

  • Prva Proleterska_1 17.01.2012.

    Ja ču biti malo u prvi mah neshvaćen ali prvo dva puta progutajte pljuvaćku , pa onda davajte +-. Da bog dao, da i RH tolko i na to snizili rejting!!

  • MarkoCrnjak 16.01.2012.

    Ako udjemo u EU ja se selim u finsku ili norvesku. To su jedine 2 zemlje koje stvarno trebaju doseljenike. Odnosno kvalificiranu radnu snagu. Zacudo Hrvatskoj ne treba ocito akademski obrazovano gradjanstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare