To je to što me zanima!

'Spálená': Martina Mlinarević Sopta odgovorila mrziteljima

Nakon što je na karnevalu u Mostaru spaljena lutka s likom književnice i ambasadorice BiH u Češkoj, ona je organizatorima odgovorila na najbolji mogući način - osmijehom...
Vidi originalni članak

Nakon što su organizatori karnevala u Imotskom spalili lutku gay para s udomljenim djetetom, organizatori karnevala u Mostaru nisu htjeli zaostajati u ovoj utrci mržnje. Oni su tako spalili lutku Martine Milnarević Sopte, književnice, ambasadorice BiH u Češkoj i heroine desetaka tisuća žena koje žive s karcinomom dojke. 

Inače, predsjednik Karnevala u mostarskom naselju Centar 2 Božidar Puljić naglasio je kako to nije bilo spaljivanje lika i djela Martine Mlinarević kao osobe, nego kao pojave koja je vezana za nju. Naravno, sličnim su se konstrukcijama opravdavali i organizatori spaljivanja u Imotskom. 

MOSTARSKI KRNJO Spalili lutku Martine Mlinarević Sopte - ona im je kriva za sve

- To je odlučilo vijeće karnevalske udruge Centar 2, a inače to je inicijalna ideja praktički Univerziteta u Banjaluci, Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru, koji su prvi osudili čin njezinog postavljanja za veleposlanicu iako nema fakultetsku diplomu. Mi smo to kasnije uobličili u ovome liku, koji je sadržajan u njezina dva djela Bukača i Huzur. Dakle Bukača Huzurpator - rekao je Puljić.

Martina Mlinarević Sopta odmah je na spaljivanje odgovorila na Facebooku.

- Kad misliš da si vidio sve...i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo što je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo! - napisala je.

Danas im je pak odgovorila i po drugi put, fotografijom u ulici 'Spalena', aludirajući pritom na - 'Spaljena'. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 26.02.2020.

    Ponovo pišem, a vi mi brišite komentar bez razloga, to je ta vaša sloboda govora za koju se zalažete jel?!!? Novinaru jeli utrka mržnje kada se spaljuje lutka s likom Bozanića i Kolinde, kad Stazić i Beljak žale zbog premalo ubijenih/smaknutih Hrvata, jesu li utrka mržnje Frljićeve nakaradne predstave i izvrgavanje ruglu i paljenje Hrvatske zastave, jesu li utrka mržnje naslovnice Pupovčevih novosti na kojima je npr. odsječena Thompsonova glava?!?! Antife i ljevica su za apsolutnu slobodu govora onda i onoliko koliko to njima odgovara. Sve drugo je hereza, govor mržnje, blasfemija i nedopustivo. Zemlja u kojoj jedan "krnjo" otkriva svu zlobu i licemjerstvo medija, organizacija, te brojnih javnih osoba koje već godinama propagiraju nametnute ideologije, provode brojne "performanse" izrugujući se sa većinskim narodom, zaslužuje otkrivanje ustajalog i sveprisutnog licemjerstva prekrivenog maskom "ljubavi" i "tolerancije". Ako ikada bude epidemija koronavirusa u Hrvatskoj, dobro razmislite kome ćete dati masku viška. A sad vi "zagovaratelji slobode govora, jednakosti i prava" opet bez razloga obrišite, a ja ću opet komentirati.

  • 26.02.2020.

    Odgovorila osmjehom, ali tek nakon što ih je nazvala maloumnicima.

  • 28.08.1993.<3 26.02.2020.

    Kako se ona uopce prepoznala u liku ove lutke? Ne slice izgledom nimalo, a ova lutka je cak obrazovanija od martine, ima diplomu

Komentiraj...
Vidi sve komentare