To je to što me zanima!

Španjolska nakratko zatvorila dio zračnog prostora zbog krhotina kineske rakete

Nakratko je zatvoren zračni prostor iznad sjeveroistočne regije Katalonije i tri druge regije jer se očekivalo da će kraj nje proletjeti ostaci kineske rakete, priopćile su tako danas službe za hitne slučajeve u Kataloniji
Vidi originalni članak

Najmoćnija kineska raketa Dugi marš 5B poletjela je 31. listopada iz južne Kine kako bi dopremila posljednji modul kineske svemirske postaje koja je trenutno u izgradnji.

Kako gravitacija vuče raketu natrag na Zemlju, očekuje se da će većina izgorjeti pri ponovnom ulasku, iako postoji zabrinutost da bi komadi značajne veličine mogli opstati.

- Zbog rizika povezanog s prolaskom svemirskog objekta CZ-5B kroz španjolski zračni prostor, letovi su bili potpuno ograničeni od 09:38 do 10:18 u Kataloniji i drugim regijama - objavila je služba na svom Twitter profilu.

PRIVELI BRAZILCA 'Mula' na letu za Zagreb: Našli mu 112 kapsula s kokainom, 24 kapsule istisnuo još u avionu!

Služba Europske unije za nadzor i praćenje svemira rekla je da će krhotine najvjerojatnije ponovno ući u Zemljinu atmosferu usred Atlantika i vjerojatno pasti u more, ali je također upozorila da su sjeverna Španjolska i Portugal te južna Italija unutar potencijalne putanje rakete.

IZ MINUTE U MINUTU Sjeverna Koreja uputila 180 ratnih aviona kod granice, Južna Koreja zatim digla i svoje

- Statistička vjerojatnost udara na tlo u naseljenim područjima je niska. - objavio je EUSST.

- Međutim, ta predviđanja nose sa sobom i neizvjesnosti, a bolja procjena bit će moguća tek blizu ponovnog ulaska - dodaju iz EUSST-a.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare