Obavijesti

News

Komentari 24

'Mula' na letu za Zagreb: Našli mu 112 kapsula s kokainom, 24 kapsule istisnuo još u avionu!

'Mula' na letu za Zagreb: Našli mu 112 kapsula s kokainom, 24 kapsule istisnuo još u avionu!
5

Osumnjičeni je u Brazilu, s ciljem krijumčarenja u Republiku Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih s 1170 grama kokaina, a potom je 29. avionom iz Sao Paula preko Lisabona stigao u Zagreb

PU Zagrebačka uhitila je 29. listopada u zagrebačkoj Zračnoj luci ''dr. Franjo Tuđman'' 45-godišnjeg Brazilca zbog sumnje da je progutao čak 117 kapsula u kojima se nalazio kokain. 

Naime, policija je izvijestila da je dovrišila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama'. On je u Brazilu, s ciljem krijumčarenja u Republiku Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain, a potom je 29. listopada 2022. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona stigao u Zagreb.

Utrkivali se po Zagrebu: Policija je u noćnoj akciji isključila osam auta. Pogledajte kako izgledaju
Utrkivali se po Zagrebu: Policija je u noćnoj akciji isključila osam auta. Pogledajte kako izgledaju


 
Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu.  Tada, osumnjičenom je u cilju zaštite njegova zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb,  u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog
 
Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.