To je to što me zanima!

Španjolski mediji: Chavez ima još samo devet mjeseci života

Španjolski mediji tvrde se Hugu Chavezu rak proširio na debelo crijevo, kralježnicu i kosti. Zdravlje mu se navodno pogoršava velikom brzinom, a on odbija liječenje
Vidi originalni članak

Pozivajući se na na medicinska izvješća neidentificiranih izvora, španjolski mediji objavili su da se venecuelanskom predsjedniku Hugu Chavezu rak proširio na debelo crijevo, kralježnicu i kosti te da bi mogao živjeti još najviše devet mjeseci, piše CNN.

Španjolske novine ABC javile su da se njegovo zdravlje pogoršava velikom brzinom. Liječnički pregled, koji je obavljen 30. prosinca, pokazao je da je rak metastazirao na kosti i kralježnicu. Novine nisu otkrile svoje izvore ni detalje oko toga kako su do informacija došli, a izvor iz venecuelanskog ministarstva informacija rekao je da izvješće nije valjano i da vlada neće komentirati njegov sadržaj.

Chavez je u lipnju prošle godine rekao da su kubanski doktori uklonili tumor iz njegova tijela iako nije precizirao o kojem obliku bolesti se radi. U listopadu je obavijestio javnost da je izliječen od raka, a i vlada je dala neke detalje o njegovom zdravlju. 

Španjolske novine objavile su navodne procjene liječnika o tome koliko će Chavez živjeti. Prema njima Chavezu je u lipnju dijagnosticiran rak prostate s kojim bi uz terapiju mogao živjeti oko pet godina. U listopadu je predsjednikov liječnički tim utvrdio da se povećao broj stanica raka u koštanoj srži, a u prosincu su pronašli tumor na Chavezom debelom crijevu. Obzirom da on odbija preporučeno liječenje mogao bi živjeti još devet mjeseci. 

ABC je izvijestio kako Chavez uzima velike količine lijekova protiv bolova i stimulansa koji mu pomažu da ostavlja dojam kao da mu se zdravstveno stanje popravlja. 

Odvjetnik iz Chavezove Ujedinjene socijalističke stranke, Aristobulo Isturiz, izruguje se sa člankom koji je izašao u godini koja je politički važna za venecuelanskog predsjednika. Naime, Chavez je najavio svoju kandidaturu na izborima ove godine i odbacio nagađanja da će se zbog bolesti povući iz politike. 


Idi na 24sata

Komentari 12

  • jane82 24.01.2012.

    ma moš mislit..nedavno su pisali da ima još 6 mjeseci..

  • DrMrProfesor 24.01.2012.

    Tako je, čuva nacionalne interese, a ne ko mi, opet smo glasali da postanemo bečki konjušari.

  • Gatsby 24.01.2012.

    Who care? Čime je ovaj narkić zadužio svijet, kretenskim izjavama i promidžbom kokaina kao zdravu drogu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare