Obavijesti

News

Komentari 12

Španjolski mediji: Chavez ima još samo devet mjeseci života

Španjolski mediji: Chavez ima još samo devet mjeseci života
1

Španjolski mediji tvrde se Hugu Chavezu rak proširio na debelo crijevo, kralježnicu i kosti. Zdravlje mu se navodno pogoršava velikom brzinom, a on odbija liječenje

VIDEO

Pozivajući se na na medicinska izvješća neidentificiranih izvora, španjolski mediji objavili su da se venecuelanskom predsjedniku Hugu Chavezu rak proširio na debelo crijevo, kralježnicu i kosti te da bi mogao živjeti još najviše devet mjeseci, piše CNN.

Španjolske novine ABC javile su da se njegovo zdravlje pogoršava velikom brzinom. Liječnički pregled, koji je obavljen 30. prosinca, pokazao je da je rak metastazirao na kosti i kralježnicu. Novine nisu otkrile svoje izvore ni detalje oko toga kako su do informacija došli, a izvor iz venecuelanskog ministarstva informacija rekao je da izvješće nije valjano i da vlada neće komentirati njegov sadržaj.

Chavez je u lipnju prošle godine rekao da su kubanski doktori uklonili tumor iz njegova tijela iako nije precizirao o kojem obliku bolesti se radi. U listopadu je obavijestio javnost da je izliječen od raka, a i vlada je dala neke detalje o njegovom zdravlju. 

Španjolske novine objavile su navodne procjene liječnika o tome koliko će Chavez živjeti. Prema njima Chavezu je u lipnju dijagnosticiran rak prostate s kojim bi uz terapiju mogao živjeti oko pet godina. U listopadu je predsjednikov liječnički tim utvrdio da se povećao broj stanica raka u koštanoj srži, a u prosincu su pronašli tumor na Chavezom debelom crijevu. Obzirom da on odbija preporučeno liječenje mogao bi živjeti još devet mjeseci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

ABC je izvijestio kako Chavez uzima velike količine lijekova protiv bolova i stimulansa koji mu pomažu da ostavlja dojam kao da mu se zdravstveno stanje popravlja. 

Odvjetnik iz Chavezove Ujedinjene socijalističke stranke, Aristobulo Isturiz, izruguje se sa člankom koji je izašao u godini koja je politički važna za venecuelanskog predsjednika. Naime, Chavez je najavio svoju kandidaturu na izborima ove godine i odbacio nagađanja da će se zbog bolesti povući iz politike. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1