To je to što me zanima!

Spašavanje dječaka: Uključuje se i Musk, šalje tim inženjera...

Dječake i trenera su pronašli ih u ponedjeljak navečer zbijene na malom, blatnjavom sprudu u poplavljenoj špilji. Odmah su ih opskrbili hranom no nisu znali kako ih izvući van
Vidi originalni članak

Spasioci u Tajlandu se i dalje bore s vremenom budući da su nove jake kiše najavljene već za subotu. Pomažu im spasioci iz cijelog svijeta. Pomoć je ponudio i milijarder Elon Musk (47), vlasnik automobilske kompanije Tesla. U pomoć šalje tim inženjera, nudi pumpe i specijalne baterije kao i tehnologiju za najtočniju lokaciju dječaka i njihovog trenera. 

SPAŠAVANJE DJECE: POGINUO SPASILAC 'Izgubio je svijest na povratku iz špilje. Nisu ga uspjeli spasiti'

Tajlandska vlada je u petak potvrdila da Muskovi inženjeri dolaze u subotu. 

- Elon Musk će u subotu poslati svoju ekipu na Tajland kako bi pomogli u spašavanju dječaka. Oni bi nam trebali pomoći - stoji, među ostalim, u priopćenju tajlandske vlade, prenosi CNN.

BITKA S VREMENOM Spasioci su našli rupu u pećini: Kroz nju će izvući dječake van?

- Vjerujem da tajlandske vlasti imaju sve pod kontrolom, ali ću biti sretan ako mogu pomoći - napisao je Musk na Twitteru. Podsjetimo, nogometaši i njihov trener su nestali 23. lipnja.

DRAMA U TAJLANDU Nova nada: Dječaci su otkrili otvor koji ih vodi do izlaza?

Pronašli su ih u ponedjeljak navečer zbijene na malom, blatnjavom sprudu u poplavljenoj špilji. Odmah su ih opskrbili hranom no nisu znali kako ih izvući van. Sada je vrijeme monsunskih kiša koje otežavaju spašavanje. Meteorološka služba upozorila je u četvrtak kako veći dio sjevera zemlje, uključujući pokrajinu Chiang Rai, od 7. do 12. srpnja opet može očekivati jake pljuskove. Zbog toga su se spasioci odlučili na hitno spašavanje.

ZAROBLJENI U PEĆINI Dječaci ipak rone do slobode? 'Greška bi mogla značiti smrt'

Nažalost, tijekom akcije spašavanja poginuo je bivši pripadnik elitne vojne postrojbe SEAL Saman Kunan (38). On je u četvrtak navečer ušao u špilju kako bi položio rezervoare s kisikom duž rute kojom bi se dječaci trebali izvući iz potopljenog špiljskog kompleksa.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • crni2012 06.07.2018.

    Saljite svi iz svojih zemalja strucnjake i neznam ja koga , spasite tu djecu i profesora , nevjerujem da mu je bilo u namjeri ubiti ili nauditi toj djeci. Sudite mu kasnije samo ih spasite.

  • komentator18 06.07.2018.

    Jel ide i rimac

  • bobo112233 06.07.2018.

    Jadan musk. Kada bi on samo raspolagao informacijama kojima jozo raspolaže onda ne bi slao svoje inzinjere u pomoć. Ili možda i raspolaže informacijama pa iskorištava priliku da se izreklamira. Hmmmm

Komentiraj...
Vidi sve komentare