To je to što me zanima!

Spašavanje u Maroku: Roditelji čuli dječaka (5) kako viče iz rupe, pokušali ga izvući užetom

Rayan (5) je, pokazala je snimka kamere, živ. Dostavili su mu hranu i vodu. Ne zna se da li je hranu jeo. U rupu je pao u utorak. Na terenu su brojni spasioci koji ga pokušavaju izvući van
Vidi originalni članak

Rayan (5) se igrao  vani u utorak, prvog veljače. Iznenada je nestao u rupi koja služi kao bunar čiji je vlasnik njegov otac. Zapeo je na oko 32 metara dubine. Roditelji su ga čuli kako viče.

Uzeli su svjetiljke i pogledali u rupu. Vidjeli su sina i spustili mu uže. Nisu ga uspjeli izvući. Nakon toga su nazvali dežurne službe. 

Spasioci su pokušali u rupu spustiti volontera koji će izvući dječaka no rupa je bila preuska.

U srijedu su stigli strojevi i počeli su kopati rupu horizontalno s bunarom. No morali su kopati pažljivo kako se tlo ne bi urušilo. Isti dan su osnovali grupu stručnjaka kako bi dijete izvukli što prije van.

U RUPI JE OD UTORKA Traje drama u Maroku: Spasioci su blizu dječaku koji je pao u rupu, spreman je i helikopter

Njegov otac je rekao medijima kako nije spavao otkako je dječak pao u rupu. Priča, video i fotografije su objavljeni na društvenim mrežama. Dramatično spašavanje prati cijeli svijet na Twitteru.

Spasioci su dječaku doveli kisik te su ga opskrbili hranom i vodom. Cijelo vrijeme ga snima kamera i prate njegovo stanje. Dječak je živ, ima manju ozljedu na glavi, a ne zna se da li je okusio hranu ili nije. 

U četvrtak se kopalo vertikalno kako bi došli do dubine od 32 metra. Oglasila se i vlada koja je rekla da se radi sve kako bi se spasilo dijete. Na mjesto su poslali hitnu i helikopter kako bi dječaku, kad ga izvuku osigurali medicinsku pomoć i odvezli ga u najbližu bolnicu.

 

U petak su iskopali rupu do dubine od 32 metra i počeli su kopati horizontalno kako bi došli do dječaka. Doveli su i velike cijevi te su ih postavili kako bi zaštitili spasioce od manjih odrona, ali i samog Rayana dok ga budu izvlačili. Na mjestu događaja je puno lokalnog stanovništva i lokalnih novinara, a u petak su stigle i svjetske medijske kuće.

DRAMA U MAROKU Akcija spašavanja dječaka iz rupe u kritičnoj fazi: 'Bušimo oprezno da se zemlja ne uruši'

Saudijski biznismen Houssain Mohammed Hijaz je  dječakovim roditeljima ponudio besplatni let i smještaj u hotelu u Meki.

Međunarodni stručnjaci koji su pomagali izvući dječaka koji je 2019. pao u bunar u Španjolskoj ponudili su svoju pomoć.  

Prema zadnjim informacijama od subote spasioce od dječaka dijeli manje od dva metra. 

POGLEDAJTE VIDEO: SPASIOCI SVE BLIŽE DJEČAKU

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 06.02.2022.

    Na onoj slici od jučer se već činilo da je dijete mrtvo, barem sam ja stekao takav dojam

  • 05.02.2022.

    Molim 24 sata novu vijest, dječak je spašen !

  • 05.02.2022.

    Cili dan piše 2 m pa kad će više koji cm?

Komentiraj...
Vidi sve komentare