To je to što me zanima!

Spašavanje Vrljike: U rijeku će ispustiti vodu iz jezera Ričica

Nakon snažnog potresa koji je u petak zatresao Imotsku krajinu, iz korita se povukla rijeka Vrljika. Za spas biljnog i životinjskog svijeta danas će se u korito ispustiti voda akumulacijskog jezera Ričice
Vidi originalni članak

Voda iz akumulacijskog jezera Ričice u općini Proložac kraj Imotskog ispustit će se u vodotok rijeke Vrljike zbog spašavanja biljnog i životinjskog svijeta. Voditelj brane upozorio je da se za to vrijeme ne kreću vodotokom jer je ispuštanje vode vrlo opasno, javlja radioimotski

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NESTALA PA SE VRATILA Nakon potresa: Fala Gospi, evo Vrljike natrag u svojem koritu

Podsjetimo, nakon jakog potresa magnitude 4,2 Richtera koji je u petak zatresao cijelu Imotsku krajinu, Vrljika je počela nestajati iz korita.

ŠOK I ZEBNJA U IMOTSKOM Potres odnio rijeku: 'Osjećamo se kao da nestaje naše sutra...'

Kako se i dva dana nakon potresa rijeka nije potpuno vratila u korito, stanovnike i stručnjake zabrinulo je što će se dogoditi s ribama koje žive u rijeci.

NAGLO PADA VODOSTAJ Imoćani u panici: Rijeka Vrljika počela nestajati nakon potresa

- Od Kamen Mosta prema Runovićima korito je bez vode. Stoga pratimo situaciju na terenu i ako se voda ne vrati vrlo brzo u korito, morat ćemo, da spasimo matičnjak pastrve, kupiti pastrvu i premjestiti je u gornji tok, gdje još ima vode. Inače bismo mogli izgubiti jedinstvenu mekousnu pastrvu, koja obitava u rijeci - kazao je Ivan Gabelica, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • smint 10.09.2018.

    Čuj Imoćani brinu za biljni i životinjski svijet... A ubili sve rakove i žabe, ne samo iz Vrljike, već i okolnih malih rijeka i potoka. Lakše ćete naći poštenog političara, nego nekog slatkovodnog raka na području ImoCkog.

  • zorana2 10.09.2018.

    Upozorite ljude i izletnike jer se i oni nekad nadu tamo nemoze sve bizi nacionalni park

  • jo2hn8ny 10.09.2018.

    Ova vam je dobra : "U rijeku će ispustiti vodu iz jezera Ričica". Pa će i ona nestati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare