Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Spašavanje Vrljike: U rijeku će ispustiti vodu iz jezera Ričica

Nakon snažnog potresa koji je u petak zatresao Imotsku krajinu, iz korita se povukla rijeka Vrljika. Za spas biljnog i životinjskog svijeta danas će se u korito ispustiti voda akumulacijskog jezera Ričice

Foto: Vedrana Bekavac-Šuvar
21 komentara

Voda iz akumulacijskog jezera Ričice u općini Proložac kraj Imotskog ispustit će se u vodotok rijeke Vrljike zbog spašavanja biljnog i životinjskog svijeta. Voditelj brane upozorio je da se za to vrijeme ne kreću vodotokom jer je ispuštanje vode vrlo opasno, javlja radioimotski

[video: 1201187 / ]
NESTALA PA SE VRATILA Nakon potresa: Fala Gospi, evo Vrljike natrag u svojem koritu

Podsjetimo, nakon jakog potresa magnitude 4,2 Richtera koji je u petak zatresao cijelu Imotsku krajinu, Vrljika je počela nestajati iz korita.

ŠOK I ZEBNJA U IMOTSKOM Potres odnio rijeku: 'Osjećamo se kao da nestaje naše sutra...'

Kako se i dva dana nakon potresa rijeka nije potpuno vratila u korito, stanovnike i stručnjake zabrinulo je što će se dogoditi s ribama koje žive u rijeci.

NAGLO PADA VODOSTAJ Imoćani u panici: Rijeka Vrljika počela nestajati nakon potresa

- Od Kamen Mosta prema Runovićima korito je bez vode. Stoga pratimo situaciju na terenu i ako se voda ne vrati vrlo brzo u korito, morat ćemo, da spasimo matičnjak pastrve, kupiti pastrvu i premjestiti je u gornji tok, gdje još ima vode. Inače bismo mogli izgubiti jedinstvenu mekousnu pastrvu, koja obitava u rijeci - kazao je Ivan Gabelica, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message