To je to što me zanima!

Spasila Božić: Petra (15) našla i vratila novčanik sa 6500 kn

Solinjanka Petra Dugeč (15) pronašla je novčanik Matka Šerića u koji je pospremio netom podignutu mirovinu i dio ušteđevine. Vratila mu je novčanik sa 6500 kuna
Vidi originalni članak

Mnoge obitelji su baš u vrijeme blagdana proživljavale svoje najteže trenutke. Onda im se nasmiješila sreća i predivne događaje u vrijeme najljepšeg razdoblja u godini mogli su opisati nikako drugačije nego kao pravo čudo. Svaki dan objavljivat ćemo po jednu priču u našem specijalu 'Božićna čuda'. 

Petra Dugeč (15) iz Solina svojim poštenjem je uljepšala Božić 2010. godine sugrađaninu Matku Šeriću (75) koji je izgubio novčanik sa svim dokumentima i 6500 kuna. Djevojčica je pronašla novčanik i sve mu vratila.

Gospodin Matko je došao do nas i htio me novčano nagraditi, no meni je dovoljna nagrada bila to što sam učinila dobro djelo, skromna je Petra

Šerić je nekoliko dana prije Božića podigao mirovinu i dio ušteđevine kako bi platio račune i obavio blagdansku kupovinu. Novčanik je zaboravio u pekarnici u Ulici Petra Krešimira IV. Petra je nešto kasnije sišla u pekarnicu po doručak kada je na pultu ugledala podeblji novčanik. Dala ga je zaposlenici pekarnice koja je nazvala Petrina oca.

Damir Dugeč je pregledao novčanik i pronašao adresu te novčanik automobilom dostavio Šeriću koji je svoj novac bjesomučno tražio. Preuzela ga je Šerićeva supruga te ga iznenadila kada se nakon bezuspješne potrage vratio kući. Dočekao ga je najbolji božićni dar.

- Gospodin Matko je došao do nas i htio me novčano nagraditi, no meni je dovoljna nagrada bila to što sam učinila dobro djelo - skromno je rekla Petra.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • Tinca_1 13.12.2013.

    svaka cast...ja bih zazelio jednu pjesmu za Matka :)

  • beha 12.12.2013.

    Na ponos roditeljima.

  • metropolis-st 12.12.2013.

    blago vama vi ste imali srece, ja ne . prije mjesec dana bila sam u kupovini kolica za dijete nisam ih nasla i otisla vidit do bauhausa u solinu sta ima ispa mi je novcanik i jedan "gospodin" ga je uzeo ali nije vratio ni dokumente a kamoli novce. bio je unutra i kupon za pelene i zdravstvene od troje djece da je bar dokumente postom poslao al eto neka mu je sa srecom zato svaka cast petra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare