Obavijesti

News

Komentari 132

Spasila Božić: Petra (15) našla i vratila novčanik sa 6500 kn

Spasila Božić: Petra (15) našla i vratila novčanik sa 6500 kn
1

Solinjanka Petra Dugeč (15) pronašla je novčanik Matka Šerića u koji je pospremio netom podignutu mirovinu i dio ušteđevine. Vratila mu je novčanik sa 6500 kuna

VIDEO

Mnoge obitelji su baš u vrijeme blagdana proživljavale svoje najteže trenutke. Onda im se nasmiješila sreća i predivne događaje u vrijeme najljepšeg razdoblja u godini mogli su opisati nikako drugačije nego kao pravo čudo. Svaki dan objavljivat ćemo po jednu priču u našem specijalu 'Božićna čuda'. 

Petra Dugeč (15) iz Solina svojim poštenjem je uljepšala Božić 2010. godine sugrađaninu Matku Šeriću (75) koji je izgubio novčanik sa svim dokumentima i 6500 kuna. Djevojčica je pronašla novčanik i sve mu vratila.

Gospodin Matko je došao do nas i htio me novčano nagraditi, no meni je dovoljna nagrada bila to što sam učinila dobro djelo, skromna je Petra

Šerić je nekoliko dana prije Božića podigao mirovinu i dio ušteđevine kako bi platio račune i obavio blagdansku kupovinu. Novčanik je zaboravio u pekarnici u Ulici Petra Krešimira IV. Petra je nešto kasnije sišla u pekarnicu po doručak kada je na pultu ugledala podeblji novčanik. Dala ga je zaposlenici pekarnice koja je nazvala Petrina oca.

Damir Dugeč je pregledao novčanik i pronašao adresu te novčanik automobilom dostavio Šeriću koji je svoj novac bjesomučno tražio. Preuzela ga je Šerićeva supruga te ga iznenadila kada se nakon bezuspješne potrage vratio kući. Dočekao ga je najbolji božićni dar.

- Gospodin Matko je došao do nas i htio me novčano nagraditi, no meni je dovoljna nagrada bila to što sam učinila dobro djelo - skromno je rekla Petra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.