To je to što me zanima!

Spasili ga nasred ceste u drami kraj Gospića: 'Popio sam osu, jednjak mi je počeo oticati...'

Umirovljenik je popio sok u kojem je bila osa, počeo mu je oticati jednjak. Sve je teže disao. Zbog svoje struke znao je da treba hitno lijekove. Dirnut pristupom hitnjak iz Gospića koji su ga spasili javno im zahvaljuje
Vidi originalni članak

Uzeo sam čašu soka, no kako je bio polumrak, nisam ni pogledao, samo sam počeo piti. Tog trena osjetio sam ubod ose na jeziku. Ispljunuo sam je, ali je već bilo gotovo. Jednjak mi je počeo naticati. Nazvao sam Hitnu, uzeo iz zamrzivača zamrznuti komad mesa i stavio na jezik. Djelatnici Hitne rekli su mi da krenem prema njima s autom i upalim sva četiri žmigavca te da oni odmah kreću pa se nađemo na cesti da me preuzmu, priča nam umirovljenik, inače specijalist ortopedije, prim. dr. sc. Milan Bolfek (84), koji je većinu radnog vijeka proveo u ortopedskoj bolnici Biograd na Moru. On se u trenutku uboda nalazio 14 kilometara od Gospića. Zbog svoje struke, kaže, koncentrirao se na situaciju svjestan mogućih posljedica.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • vinja 11.08.2022.

    Ima puno lijepih i ljudskih priča o HITNOJ, ali one se smatraju sasvim običnim i normalnim pričama. Tek kad se dogodi neka izvan tog okvira onda se piše o njoj. A treba spominjati i ove lijepe priče kao primjer odgovornog ponašanja.

  • ilmare 10.08.2022.

    E, konačno jedna lijepa priča o hitnoj...

  • balki balki 10.08.2022.

    Drž se deda i 100 godina poživi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare