To je to što me zanima!

Spasio skupocjenu papigu od pomahnitalih vrana pa je ukrali

ARA OD 11.000 KUNA Branko (74) iz Požege spasio je aru od vrana. Onda mu je vrijednu pticu ukrao muškarac koji se predstavio kao stvarni vlasnik skupe ptice
Vidi originalni članak

Zelena papiga spašavala je glavu i bježala od vrana koje su je proganjale. Mahnito su joj kidale perja, a onda je spas pronašla u dvorištu Branka Stanića (74) iz Požege.

Brankova supruga otjerala je vrane i spasila papigu. Privremeno su je “udomili” dok se nije oporavila. Dali su joj hrane i vode, brinuli o njoj, a Branko joj je napravio i improviziranu krletku od kolica. Papiga je mogla slobodno letjeti dvorištem, boravila je i s njima u kući, ali od spasitelja nije htjela otići.

Kako nigdje u gradu nije čuo da netko traži odbjeglu pticu, otišao je do trgovine hrane za kućne ljubimce i do lokalnog radija gdje je ostavio oglas u kojem moli vlasnika da mu se javi. Šokirao se kad je čuo koliko papiga vrijedi.

- U prodavaonici su mi rekli, prema fotografijama koje sam im pokazao, da je to papiga vrste ara i da vrijedi sigurno više od 11.000 kuna. Iznenadio sam se i kad sam čuo da žive 75 godina - kaže Branko.

Mihael Hnatyšyn/24sata

Istog dana nazvao ga je nepoznati muškarac tvrdeći da je vlasnik papige. Ubrzo mu se pojavio i na kućnim vratima. Izvadio je iz novčanika 200 kuna i htio mu ih dati kao nagradu, no Branko je odbio novac. Htio se uvjeriti da je dotični pravi vlasnik ove divne papige.

- Pitao sam ga da mi opiše kako ptica izgleda, ali nije znao. Isto tako nije imao pojma koja je to vrsta niti je znao broj prstena koji nosi oko noge. Odmah mi je bio sumnjiv pa sam pozvao policiju - prepričava nam Branko Stanić slijed događaja.

U međuvremenu, tvrdi Branko, muškarac je iskoristio taj trenutak, uzeo papigu i pobjegao.

- Siguran sam da to nije pravi vlasnik. Ovim putem ga pozivam da bude čovjek i preda papigu stvarnom vlasniku. Sigurno je htio iskoristiti situaciju i činjenicu da je riječ o vrijednoj vrsti kako bi zaradio - zaključio je Branko.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • james007 20.10.2015.

    Ja ne kuzim kako ljudi mogu biti toliko okrutni

  • IvicaKadic_1 19.10.2015.

    mislim ono dok su cekali policiju ukro papigu i pobjego.a di si ti bio kad je on to napravio

  • Tacit 19.10.2015.

    Ovo na slici ne izgleda ni kao manje are. Premalo bijelog oko očiju , koje nije spojeno sa kljunom. Možda neka od amazonki ? !

Komentiraj...
Vidi sve komentare