Obavijesti

News

Komentari 34

Spasio skupocjenu papigu od pomahnitalih vrana pa je ukrali

Spasio skupocjenu papigu od pomahnitalih vrana pa je ukrali
2

ARA OD 11.000 KUNA Branko (74) iz Požege spasio je aru od vrana. Onda mu je vrijednu pticu ukrao muškarac koji se predstavio kao stvarni vlasnik skupe ptice

VIDEO

Zelena papiga spašavala je glavu i bježala od vrana koje su je proganjale. Mahnito su joj kidale perja, a onda je spas pronašla u dvorištu Branka Stanića (74) iz Požege.

Brankova supruga otjerala je vrane i spasila papigu. Privremeno su je “udomili” dok se nije oporavila. Dali su joj hrane i vode, brinuli o njoj, a Branko joj je napravio i improviziranu krletku od kolica. Papiga je mogla slobodno letjeti dvorištem, boravila je i s njima u kući, ali od spasitelja nije htjela otići.

Kako nigdje u gradu nije čuo da netko traži odbjeglu pticu, otišao je do trgovine hrane za kućne ljubimce i do lokalnog radija gdje je ostavio oglas u kojem moli vlasnika da mu se javi. Šokirao se kad je čuo koliko papiga vrijedi.

- U prodavaonici su mi rekli, prema fotografijama koje sam im pokazao, da je to papiga vrste ara i da vrijedi sigurno više od 11.000 kuna. Iznenadio sam se i kad sam čuo da žive 75 godina - kaže Branko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mihael Hnatyšyn/24sata

Istog dana nazvao ga je nepoznati muškarac tvrdeći da je vlasnik papige. Ubrzo mu se pojavio i na kućnim vratima. Izvadio je iz novčanika 200 kuna i htio mu ih dati kao nagradu, no Branko je odbio novac. Htio se uvjeriti da je dotični pravi vlasnik ove divne papige.

- Pitao sam ga da mi opiše kako ptica izgleda, ali nije znao. Isto tako nije imao pojma koja je to vrsta niti je znao broj prstena koji nosi oko noge. Odmah mi je bio sumnjiv pa sam pozvao policiju - prepričava nam Branko Stanić slijed događaja.

U međuvremenu, tvrdi Branko, muškarac je iskoristio taj trenutak, uzeo papigu i pobjegao.

- Siguran sam da to nije pravi vlasnik. Ovim putem ga pozivam da bude čovjek i preda papigu stvarnom vlasniku. Sigurno je htio iskoristiti situaciju i činjenicu da je riječ o vrijednoj vrsti kako bi zaradio - zaključio je Branko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina