To je to što me zanima!

Spice: Suđenje kreće 6. lipnja, svjedočit će Sanader i Kosor?

Optužene terete da su koprivničku tvrtku oštetili za 400 milijuna kuna. Terete ih i za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela kao i za zlouporabu položaja i ovlasti...
Vidi originalni članak

Sudac Županijskog suda u Zagrebu odlučio je u utorak kako će optuženima u aferi Spice suđenje početi 6. lipnja. Također je rekao kako će se o tome da li će kao svjedoke pozvati bivšeg premijera Ivu Sanadera i premijerku Jadranku Kosor odlučiti tijekom postupka. 

Bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike Podravke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića USKOK tereti da su koprivničku tvrtku oštetili za 400 milijuna kuna. Terete ih za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganje i poticanje na zlouporabe te za protuzakonito posredovanje. Obrane pak tvrde da su optuženi zapravo spriječili neprijateljsko preuzimanje Podravke.

Istraga afere 'Spice' trajala je godinu dana, optužnica sadržava oko 42.000 stranica, USKOK je ispitao stotinjak svjedoka, a obrana još 50. Na sudu bi trebalo svjedočiti 115 svjedoka USKOK-a te 30 svjedoka obrane. Mediji su pisali i kao bi se kao svjedoci mogli pojaviti i bivši Sanaderov glasnogovornik Ratko Maček, predsjednik HSS-a Josip Friščić te gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić.

Svim optuženima prijeti tri do pet godina zatvora za udruživanje u zločinačku organizaciju te do deset godina za zloporabu položaja. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • hrabro srce_1 31.05.2011.

    dalje, tko je polančec. mali čovjek koji se u nacionalnoj tvrtki obogatio. riječ je o ljudima koji su sami izglasavali koliko će nacionalnog srebra podijeliti za ''zasluge'' . ako je nevin kako tvrdi, zašto to svoje stanje ne dokazuje na sudu umjesto po medijima.

  • hrabro srce_1 31.05.2011.

    polančecu sam vjerovao. sve dok nije rekao da je mu je žao što za seoske reflektore nije zveknuo više novaca (našeg). više mu nevjerujem. jednom je nepravomoćno osuđen, a drugi put se nagodio za kaznu. bi li se za nekog od nas vijeće nac.sig. sastajalo da smo u istoj situaciji kao polančec? to sve ujedno dovoljno govori jel josipović djelovao kao pravnik ili kao političar.

  • BORISARAMBAI 31.05.2011.

    Pitao bih samo- dali tko išta poduzima protiv odvjetnika koji na crnjaka uzimaju novac od kriminalaca koji je stečen kriminalom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare